Lahtelainen IT-yritys Virnex Group osti markkinointitoimistosta ja vastuullisuuskonsulttiyrityksestä koostuvan Oakhill Groupin.

”Tulevaisuuden liiketoiminta tehdään tekoälyn, digin, markkinoinnin ja kestävien valintojen ehdoilla”, yritys toteaa tiedotteessaan.

Lahdessa ja Espoon Keilaniemessä toimiva Virnex  teki yrityskaupat elokuun alussa. Kaupan mukana siirtyivät niin työntekijät kuin liiketoiminnat kolmesta eri yrityksestä: kestävään markkinointiin erikoistuneesta Oakhill Oy:sta, vastuullisuusohjelmiin erikoistuneesta Think Furtherista ja verkkopalveluihin erikoistuneesta Tammi Digitalista.

Uuden Virnex Groupin yhteenlaskettu liikevaihto on noin 12,5 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on yli sata.

”Älykäs digitalisoituminen on kuitenkin vasta yksi kolmesta kovasta kärjestä, joiden ehdoilla tulevaisuuden liiketoimintaa kehitetään”

”Virnexillä on ollut vahva kokonaisvaltainen osaaminen tekoälyä (AI) hyödyntävissä digitaalissa ratkaisuissa, joilla tehostetaan liiketoimintaa, resurssien käyttöä, prosesseja ja kannattavuutta. Älykäs digitalisoituminen on kuitenkin vasta yksi kolmesta kovasta kärjestä, joiden ehdoilla tulevaisuuden liiketoimintaa kehitetään”, toteaa Virnex Groupin hallituksen operatiivinen puheenjohtaja Jarkko Multanen.

”Liiketoiminnan siirryttyä verkkoon tarvitaan erityisesti vahvaa digitaalisen viestinnän ja kaupallistamisen osaamista. Ja näillä kahdella ei ole mitään merkitystä, ellei niillä edistetä kestävyyttä. Kaiken liiketoiminnan kytkeminen osaksi globaalin kriisin ratkaisua on liiketoiminnan elinehto”, hän jatkaa.

Kuvassa Joona Kallinen (vastuullisuusliiketoimintayksikön johtaja), Marika Mesimäki (markkinointiliiketoimintayksikön johtaja), Manu Mesimäki, Jarkko Multanen (Hallituksen operatiivinen puheenjohtaja), sekä Tom Gustafsson (teknologiajohtaja)-

 

Yrityskaupan myötä kaikki kolme löytyvät saman katon alta ja voivat Virnexin mukaan tuottaa kilpailukykyä ja -etua sekä Virnexille että sen asiakkaille. Ensi vuodelle tavoitellaan 20 prosentin kasvua.

”It-alalla on kuultu alkuvuoden aikana monia huonoja uutisia. Olemme iloisia voidessamme kertoa jotain täysin päinvastaista: me kasvamme, tarjoamme uusia työpaikkoja ja uskomme tulevaisuuteen, sekä kykyymme tarjota asiakkaillemme ratkaisuja, joilla he voivat tehdä liiketoiminnastaan kestävää ja kannattavaa”, Multanen iloitsee.

Oakhill Groupin yrityksille yhdistyminen Virnexiin tarkoittaa oman erityisosaamisen kytkeytymistä osaksi laajempaa kokonaisuutta.

”Näen, että Virnexin tarjooma on ainutlaatuinen koko Suomen mittakaavassa. Meillä on sekä konkreettiset välineet liiketoiminnan älykkääseen digitalisoimiseen, asiantuntijuus sen vastuullisuuden kehittämiseen että osaaminen kilpailuedun rakentamiseen markkinoinnilla
ja viestinnällä, toteaa Tammi Digitalin toimitusjohtajan paikalta Virnex Groupin operatiiviseksi johtajaksi nimitetty Manu Mesimäki.

Osaamisen yhdistäminen tarjoaa Virnexiläisten mukaan mahdollisuuksia myös uudenlaisten tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen.

”Älykäs digitaalisuus ja kestävyyden optimointi kulkevat vahvasti käsi kädessä. Jatkossa voimme tarjota vastuullisuuskonsultoinnin lisäksi myös konkreettiset välineet esimerkiksi vastuullisuusraportoinnin pohjalle tarvittavan datan keräämiseen, prosessien tehostamiseen tai materiaalivirtojen seurantaan”, sanoo Think Furtherin perustajan ja toimitusjohtajan paikalta Virnex Groupin vastuullisuusjohtajaksi ja vastuullisuusliiketoimintayksikön johtajaksi nimitetty Joona Kallinen.

”Kun mukaan saadaan vielä markkinointi, viestintä ja digitaalinen näkyvyys, yrityksille voidaan tarjota kaikki kannattavan liiketoiminnan edellytykset yhtenä, osiaan tukevana kokonaisuutena.  Vastuullisuusvaatimukset on keskeinen teema myös markkinoinnissa ja viestinnässä. Moni yritys on hämmentynyt sen edessä, mitä voi sanoa. Kuitenkin vain viestimällä itsestään voi olla markkinoilla kiinnostava”, kertoo Oakhillin perustaja ja toimitusjohtaja Marika Mesimäki, joka toimii jatkossa Virnex Groupin markkinointi- ja markkinointiliiketoimintayksikön johtajana.

 

Virnexin verkkosivut

Tammi digitalin Ite wiki -profiili

 

Kansikuvan henkilöt: Jarkko Multanen ja Manu Mesimäki kättelevät. Takana vasemmalta Tom Gustafsson, Joona Kallinen, Marika Mesimäki.