Ite wikissä on tehty jo yli 1.000 erilaisen sisällön julkaisua vuonna 2023. Tilasto selviää Ite wikin lista kaikesta sisällöstä -sivulta, joka koostaa nimensä mukaisesti kaikki Ite wikissä julkaistut sisällöt, kuten referenssit, tarjonnat, bloggaukset, sekä linkit blogeihin.

Voidaankin sanoa, että Ite wiki on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten it- ja ohjelmistoalan yritysten julkaisukanavana yli yhdeksänvuotisen taipaleensa aikana.

Asiakasreferenssit ja niihin liitettävät suositukset ovat tärkeitä sisältöjä, kun luottamusta potentiaalisiin asiakkaisiin rakennetaan. Kuva Ite wikin referenssihausta.

 

Mikä tekee Ite wikistä niin suositun julkaisukanavan? Tässä kohdassa vastaus kuuluu, että alustan vakiintuneisuus ja merkittävä liikenne. Moni asiakas haluaa tuntea varmuutta siitä, että kumppanivalinta on oikea ja alan tarjoajat ja näiden osaamisen kattavasti koostava alusta välittää heidän janoamaansa tietoa.

Ite wiki onkin kerännyt viimeisen vuoden aikana yli 300.000 käyttäjää ja yli 700.000 sivukatselua.

Olennaista lukemissa on se, että alustalle laskeudutaan nimenomaan it-alaan liittyvillä termeillä, eli esimerkiksi silloin, kun haetaan tietoa it-markkinasta tai vaikkapa verkkokauppa– tai ERP-teknologioista. Tai jos halutaan löytää se tekoälyn osaajayritys.

Ite wiki on kerännyt yli 700.000 sivukatselua viimeisen vuoden aikana. Suurin osa liikenteestä laskeutuu Googlesta.

 

Ite wikin alkutaipaleella julkaisujen määrä ei ollut itsestäänselvyys. Teimmekin vuosien viestinnällisen työn innostaaksemme ohjelmistoyrityksiä markkinoimaan osaamistaan. Vähä vähältä lähes koko Suomen it-markkina siirtyi hyödyntämään alustaa.

It-rekryhaku koostaa eri it-osaajien rekryilmoitukset yhteen.

 

Osansa on tehnyt myös sisältömarkkinoinnin merkityksen kasvu. Kun julkaisimme Ite wikin helmikuussa 2014 suurin osa it-yrityksistä oli hyvin myyntivetoisia. Nyt myynti ja markkinointi paiskaavat monessa organisaatiossa paremmin tassua, kun internetistä löytyvä tieto on niin vahvasti mukana hankintaprosessissa.

Myös myynti on ymmärtänyt myynnin helppouden, jos asiakas löytää yrityksen suoraan verkosta. ”He tiesivät jo kaiken meistä kun menimme tapaamiseen”, eräs käyttäjäyrityksemme kertoi ensimmäisestä asiakastapaamisesta. Asiakas oli printannut kaikkien tarjouskilvassa olleiden tarjoajien referenssit ja suositukset Ite wikistä etukäteen.

Ohjelmistoyritysten toimitus- ja myyntijohtajiksi on myös päätynyt yhä useammin markkinointitietoisia tyyppejä, joille sisältöjen merkitystä ei tarvitse myydä. He ymmärtävät sen jo valmiiksi. Ehkä tämä kehitys liittyy myös väistämättömään sukupolvenvaihdokseen yrityksissä.

Mikä sitten on digitalisaatiokentän kuumimman perunan, Chat GPT:n, vaikutus markkinointiin? Vielä tällä hetkellä en näe Chat GPT:n valtaavan Googlen asemaa käytetyimpänä hakukoneena.

Mutta itse ohjelmistokehitystyön tekoäly tulee mullistamaan.

Milloinkohan näemme ensimmäisen referenssin tekoälyavusteisesta ohjelmistokehityshankkeesta?

Hankkeita on toki jo tehty, mutta kysymys kuuluukin, kuka siitä kertoo ensimmäisenä.