Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja ja ohjelmistoyrittäjä Pekka Walkama on nimitetty avoimen lähdekoodin toiminnanohjaukseen erikoistuneen Avoin.Systemsin toimitusjohtajaksi 1.11.2022 alkaen. 

Pekka Walkamalla on kokemusta ohjelmistoalalta jo 20 vuoden ajalta. Avoin.Systemsin johtoon hän siirtyy yhtiön hallituksesta, jossa on työskennellyt keväästä alkaen. 

Walkama näkee Avoin.Systemsin tulevaisuuden valoisana. Hänen mukaansa yrityksen suurimmat kasvun mahdollisuudet perustuvat sen ydinkyvykkyyksiin sekä huipputason eurooppalaisen alustatalouden tuoteratkaisuihin. 

“Olemme Suomen vanhin Odoo-ohjelmistotalo, joka jatkokehittää järjestelmää kotimaisiin tarpeisiin pääosin Suomessa. Yksikkömme Web-veistämö vastaa ekosysteemiin kytkeytyvistä ensiluokkaisista verkkopalveluista, joista saa olla todella ylpeitä”, Walkama kuvailee.

Uudistunut Avoin.Systems uskoo, että sillä on mahdollisuudet läpimurtoon

Avoin.Systemsin toimintatapoihin on tulossa myös muutoksia. Toimitusjohtajan vaihtumisen yhteydessä yrityksen kehittämät, avoimen lähdekoodin toiminnanohjaus- ja verkkopalvelut yhdistyvät. 

Kokonaisuus poikkeaa Walkaman mukaan muista, pelkästään erp-ratkaisuihin keskittyneistä toimijoista. Laajimmillaan voidaan hänen mukaansa puhua verkkokaupan, asiakaspalvelun ja -hallinnan sekä varasto- ja talousohjauksen kokonaisratkaisusta. 

Yhtenäisen palvelun kautta pyritään tehostamaan asiakkaiden liiketoimintaa ja purkamaan toimintojen välisiä siiloja. Uusiutunut Avoin.Systems lupaakin asiakkailleen integroituja, saumattomia kokonaisuuksia. 

“Riippumatta siitä, oletko WooCommerce-verkkokaupan käyttäjä, Odoota hyödyntävä myyntijohtaja tai järjestelmän integraatioiden kautta talousaineistoa käsittelevä kirjanpitäjä, ratkaisujemme pitää näyttäytyä yhtenäisenä saumattomasti toimivana kokonaisuutena”, Walkama kuvailee.

Walkama uskoo avoimella lähdekoodilla olevan lähtökohdat jopa läpimurtoon ERP-markkinoilla, sillä open source mahdollistaa koko liiketoiminnan kattavat ratkaisut kustannustehokkaasti. 

“Toimintamallin etu on merkittävä ja asiakkaidemme kilpailukyvyn kannalta täysin oleellinen”, Walkama toteaa.

Tyytyväiset työntekijät onnistuneen muutoksen ytimessä

Walkama muistuttaa, että tyytyväisten asiakkaiden mahdollistaja ovat tyytyväiset ja osaavat työntekijät. Tämän vuoksi hän onkin kiitollinen Avoin.Systemsissä vallitsevasta ilmapiiristä, minkä hän kertoo muodostuvan työntekijöiden yleisestä asenteesta sekä toimivasta yhteistyöstä.

Työntekijöiden viihtyvyyteen on Walkaman mukaan panostettava. On varmistettava, että järjestelmät toimivat myös sisäisesti, sillä tällä on vaikutus työntekijöiden henkiseen hyvinvointiin ja sitä kautta työn tuottavuuteen.

”Asiakaskokemus ja työpäiväkokemus ovat saman kolikon eri puolet ja molemmat tulee huomioida. Niin sisäisten kuin ulkoistenkin järjestelmien pitäisi tehostaa käyttäjiensä arkea ja ilahduttaa käyttökokemuksellaan”, Walkama kuvailee.

“Rakennemuutos auttaa yhtiön tiimit täyteen potentiaaliinsa”

Walkama uskoo, että rakennemuutos tukee työntekijöitä entisestään. Kahden yksikön yhdistäessä osaamisensa ja intohimonsa ekosysteemiä kohtaan tiimit pääsevät täyteen potentiaaliinsa – ja tämä on Walkaman mukaan nähty inspiroivana.

Toimitusjohtajan roolista väistyvä ja yrityksen osakkaisiin kuuluva Tuomo Aura jatkaa tulevaisuudessa kasvuyhtiön operatiivisissa johtotehtävissä ja ottaa paikan hallituksen jäsenenä. Myös hän näkee muutoksessa kasvun potentiaalia.

”Yhdessä Pekan kanssa meillä on tarkoitus on laittaa uusi kasvuvaihde silmään ja en voisi olla innostuneempi. Tarve toimiville mutkattomille digiratkaisuille on jatkuvasti kasvava kaikenkokoisissa yrityksissä joka toimialalla ja me haluamme aidosti auttaa asiakkaitamme menestymään”, Aura kiteyttää. 

 

Avoin.Systemsin verkkosivut

Avoin.Systemsin Ite wiki -profiili