Microsoft on ilmoittanut ostavansa peliyhtiö Activision Blizzardin. Kauppahinta on noin 70 miljardia dollaria, eli 60 miljardia euroa, mikä tekee kaupasta Microsoftin historian suurimman.

Microsoftin tiedotteen mukaan yhtiö näkee pelaamisen suurimpana ja nopeiten kasvavana viihteen muotona. Samalla yhtiö lainaa uuden hypetermin Facebookin pelikirjasta ja ilmoittaa kiihdyttävänsä yrityskaupan myötä Microsoftin pelibisneksen kasvua kohti metaversumia.

”Players everywhere love Activision Blizzard games”

“Players everywhere love Activision Blizzard games, and we believe the creative teams have their best work in front of them,” kommentoi Phil Spencer, Microsoft Gamingin CEO. “Together we will build a future where people can play the games they want, virtually anywhere they want”, hän jatkoi.

Call of Duty on Activision Blizzardin tunnetuimpia ja suosituimpia pelejä.

 

Jos kilpailuviranomainen hyväksyy kaupan, se tekee Microsoftista liikevaihdoltaan maailman kolmanneksi suurimman peliyhtiön Tencentin ja Sonyn jälkeen. Suunniteltu kauppa tuo Microsoftin repertuaariin useita tunnettuja pelibrändejä, kuten Warcraft, Diablo, Call of Duty ja Candy Crush.

Microsoft saa kaupassa kannettavakseen myös huolia. Activision Blizzardin kurssi ja brändi on kärsinyt viime kuukausina yrityksen sisällä ilmenneestä seksuaalisesta ahdistelusta, jonka johdosta Kalifornian osavaltio on haastanut sen oikeuteen työsuojelun puutteista.

 

Kuvat Activision Blizzard