SAP julkisti viime viikon kansainvälisessä kehittäjäkonferenssissaan, TechEdissä, uusia palveluita ja tuotteita. Yksi niistä on yhdistetty low-code/no-code-tarjoama osana SAP Business Technology Platformia. Palvelu on seurausta alkuvuoden yrityskaupasta, jossa SAP osti suomalaisen no-code-kehitysalustastaan tunnetun AppGyverin.

Low-code/no-code-alustalla sekä koodaustaidottomat käyttäjät että tehokkuutta sovelluskehitykseen etsivät ohjelmoijat voivat rakentaa sovelluksia verkko- ja mobiilikäyttöön.

“AppGyver edustaa no-code-työkalujen seuraavaa sukupolvea, jota kutsumme visuaaliseksi ohjelmointikieleksi. Tuotteen ilmaisuvoima vastaa perinteistä ohjelmointikieltä, mikä mahdollistaa isojenkin projektien rakentamisen ilman koodia. Uskon että tulevaisuudessa kaikki ohjelmistot tullaan rakentamaan näin – ohjelmistokehitys demokratisoituu hurjaa vauhtia. Tähän mennessä työkalullamme on rakennettu yli 85 000 sovellusta, joista monet ovat tehtäväkriittisiä. Maksuttoman version lisäksi ammattilaisversionkin hintalappu on kohtuullinen: SAP AppGyver maksaa 10 euroa kehittäjää kohti vuodessa”, sanoo AppGyverin toinen perustaja Marko Lehtimäki SAPin tiedotteessa.

Tuotteen ilmaisuvoima vastaa perinteistä ohjelmointikieltä, mikä mahdollistaa isojenkin projektien rakentamisen ilman koodia.”

SAP AppGyveria käyttää muun muassa johtava logistiikka-alan yritys DHL.

“SAP AppGyverin avulla loimme mobiilisovelluksen iOS- ja Android-laitteille, jotta voisimme hallita paremmin trailer-kalustomme vikaraportteja eri puolilla Eurooppaa”, DHL:n Trailer Pool & Fleet -johtaja Ilari Aarikka kertoo. 

Uusia tekoälyominaisuuksia ja kiertotalouden kiihdyttämistä

TechEdissä esiteltiin myös SAPin sisäänrakennetut tekoälyominaisuudet, joiden avulla kehittäjien ja asiakkaiden on helppo valjastaa tekoäly käyttöönsä ja lisätä tuottavuutta. SAP Conversational AI:n (SAP CAI) uudet ominaisuudet yksinkertaistavat chatbottien rakentamista ja valvontaa automatisoimalla tehtäviä ja työnkulkuja, tiedotteessa kerrotaan. Uusi SAP Recommendation Service on puolestaan neuroverkkopohjainen suositusmoottori, joka tarjoaa erittäin personoituja ​​suosituksia monenlaisiin liiketoimintaskenaarioihin.

Aiemmin marraskuussa SAP kertoi myös uuden SAP Responsible Design and Production -ratkaisun tuomisesta markkinoille. Pilvipohjaisen ratkaisun tarkoituksena on nopeuttaa yrityksiä siirtymään kiertotalouden piiriin. Se tarjoaa yrityksille parempaa näkyvyyttä prosessiensa materiaalivirroista, joihin lukeutuu muun muassa nopeasti muuttuvien, muovia ja tuotepakkauksia koskevien säännösten seuranta ja noudattaminen.

 

Lisätietoa SAPin TechEdissä julkistamista uusista tuotteista voi lukea täältä.

Tutustu myös SAP Finlandin Ite wiki -profiiliin.

 

Kuva: Unsplash