Kun yrityksessä herää tarve uudelle ohjelmistolle, on monia eri tapoja lähestyä asiaa. Onko paras vaihtoehto kenties valmisohjelmisto, jokin tietty teknologia vai yrityksen tarpeisiin räätälöity ohjelmisto?

Jokaiselle vaihtoehdolle on aikansa ja paikkansa. Räätälöityihin ohjelmistoratkaisuihin erikoistuneen Trineria Oy:n toimitusjohtaja Leif Setälä ja hallituksen puheenjohtaja Tero Huuskola kertovat Ite wikin haastattelussa, millaisia haasteita räätälöidyillä ratkaisuilla kannattaa taklata.

Räätälöity järjestelmä palvelee yritystä eikä yritys järjestelmää

Huuskola ja Setälä kuvailevat Trineriaa joustavaksi ohjelmistotaloksi, jossa tehdään käytettäviä järjestelmiä. Yhtiö palvelee asiakkaita, joille markkinoilla olevat valmiit ohjelmistoratkaisut ovat liian jäykkiä tai geneerisiä.

– Monessa yrityksessä otetaan käyttöön valmiita tuotteita ja sitten joudutaan hankkimaan ihmisiä käyttämään niitä. Me toimimme toisin ja katsomme ensin yrityksen olemassa olevaa tilannetta.

Valmistuote tai tietty teknologia sopii monelle, mutta joissain tapauksissa räätälöity järjestelmä on ainoa oikea valinta. Huuskola ja Setälä korostavat, että järjestelmien pitäisi palvella organisaatiota eikä organisaation järjestelmiä.

– Jos ajatellaan esimerkiksi tuotetaloja, joissa vasara on tietynlainen, niin jokainen ongelma näyttää naulalta. Tarjottu ratkaisu ei ole aina paras. Sama pätee teknologiavetoiseen kehittämiseen. Tietty teknologia saattaa olla hyvä, mutta me haluamme kehittää parhaan mahdollisen ratkaisun käsillä olevaan ongelmaan. Pyrimme kehittämään ratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaan elämää ja mukautuvat liiketoiminnan tarpeisiin, kaksikko kertoo.

”Sen sijaan mitä uniikimpi liiketoimintamalli, sitä uniikimpi on myös tarvittava ratkaisu.”

Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun kyseessä on tavallisesta poikkeava haaste.

– On selvää, että esimerkiksi verkkokaupalle paras ratkaisu on valmis verkkokauppa-alusta. Sen sijaan mitä uniikimpi liiketoimintamalli, sitä uniikimpi on myös tarvittava ratkaisu.

Monet Trinerian asiakkaista ovat teollisuudessa. Setälän ja Huuskolan mukaan heitä yhdistää halu kehittää toimintaansa sekä automatisoida rutiineja ja järjestelmiä palvelemaan heitä.

– Meidän asiakkaamme ovat edelläkävijöitä, joille teknologian hyödyntäminen on merkittävä kilpailuetu, Setälä kertoo.

Lue myös Trinerian aiempi haastattelu Digitalisaatiohankkeen budjetti voi olla näinkin pieni – liiketoiminnan automaation voi aloittaa myös pienillä kustannuksilla

Kaikki lähtee asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämisestä

Setälän ja Huuskolan mukaan vain osa ohjelmistokehitysprojektista koostuu itse ohjelmoinnista. Sen sijaan pääasia on asiakkaan liiketoiminnan syvällinen ymmärtäminen.

– Aluksi on kysyttävä paljon kysymyksiä ja tehtävä laaja lähtötilanneanalyysi. Meidän on ymmärrettävä, millaista haastetta olemme lähdössä ratkaisemaan ja miksi ratkaisu halutaan, Huuskola kertoo.

Asiakkaan oma aktiivisuus hankkeessa on tärkeää.

– Asiakkaan on tiedostettava, etsiikö se valmista tuotetta vai onko se sitoutunut kehittämään räätälöityä ratkaisua yhteistyössä kanssamme. Räätälöidyn ratkaisun arvo syntyy siitä, kun asiakas ymmärtää oman tilanteensa, sitoutuu prosessiin alusta asti ja pysähtyy parantamaan omaa tilannettaan. Järjestelmästä tulee käytettävämpi ja asiakas voi oppia matkan aikana.

”Räätälöidyn ratkaisun arvo syntyy siitä, kun asiakas ymmärtää oman tilanteensa, sitoutuu prosessiin alusta asti ja pysähtyy parantamaan omaa tilannettaan.”

Lisäksi on tunnistettava mitä hyötyä ratkaisusta on asiakkaalle. Ei palvele asiakkaan eikä kumppanin etua, jos kehitetään vain kehittämisen vuoksi, ilman selvää kuvaa tavoitellusta hyödystä.

– Vaikka asiakas tietäisi mitä haluaa ja motiivi olisi selvä, on selvitettävä mitä hyötyä siitä on. Emme lähde toteuttamaan projektia, mistä emme näe olevan hyötyä asiakkaalle, Setälä sanoo.

Trinerian asiantuntijoiden sormet syyhyävät päästä tarttumaan haasteisiin, joissa asiakasyrityksen ongelmia päästään selvittämään alusta asti. Tilaa on myös uusille ohjelmistokehittäjille, jotka jakavat kunnianhimoisen kehittämisvision.

– Emme halua keksiä pyörää uudelleen, vaan ratkaista uusia ongelmia. Mitä vaikeampi lähtötilanne, sitä houkuttelevampi se on meille. Etsimme asiakkaita, joiden ongelmat ovat vaikeampia kuin kaikkien muiden. Sen lisäksi meille ovat tervetulleita työntekijät, joita motivoi uusien teknologioiden kokeileminen ja uusien haasteiden kohtaaminen, Leif Setälä lopettaa.

Trineria tarjoaa räätälöityä ohjelmistokehitystä moniin erilaisiin tarpeisiin. Tutustu Trineriaan tarkemmin Ite wiki-profiilissa ja verkkosivuilla.