Ohjelmisto- ja e-business ry selvittää yhteistyössä Haaga-Helia AMK:n kanssa ohjelmistoalan rekrytointitarpeita. Tutkimuksella halutaan kartoittaa sitä, millaisia odotuksia alan yrityksillä on junior-osaajille ja millaisia työelämätaitoja heillä toivotaan olevan.

Kysely on osa opinnäytetyötä, ja siitä saadut vastaukset hyödyttävät yhdistyksen toimintaa,  #MimmitKoodaa -ohjelmaa, Haaga-Heliaa sekä muita oppilaitoksia. Tulosten pohjalta kurssitarjontaa ja opetusta pystytään muokkaamaan työelämän tarpeita paremmin vastaaviksi.

Lue lisää ja osallistu kyselyyn tästä

Junioreilla ilmenee yhä työllistymisvaikeuksia

Ite wiki haastatteli hiljattain Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roihaa alalla työuraansa aloittelevien tilanteesta. Vaikka suomalainen ohjelmistoala kasvaa hurjaa vauhtia, on senior-kehittäjille avoinna kolme kertaa enemmän työpaikkoja kuin junioreille. Samalla alaa vaivaa osaajapula.

– Ilman junnuja ei tule sennuja. Meidän pitää pystyä tarjoamaan työ ja kasvun paikka jokaiselle alalle valmistuvalle ihmiselle tulevat he sitten ammattikoulusta, korkeakoulusta tai muuntokoulutuksen kautta. Sama koskee ulkomailta tulevia ammattilaisia. Tämä on vähimmäisvaatimus tilanteen ratkaisemiseksi, Roiha painotti.

Hän myös toivoi, että yritykset alkaisivat nähdä ihmiset investointina tulevaisuuteen ja kilpailukykyyn.

– Tällä hetkellä IT-yritykset rekrytoivat osaajia toinen toisiltaan. Se johtaa lopulta ainoastaan palkkainflaatioon ja työntekijöiden sitoutuneisuuden heikkenemiseen. Lyhytnäköisen CV-kaupan on loputtava, ja ihmiset on alettava nähdä investointina yrityksen tulevaisuuteen ja kilpailukyvyn kehittämiseen. Jos ohjelmistoyritys ei tässä markkinatilanteessa satsaa junioreihin, niin milloin sitten?

 

Lue Roihan haastattelu kokonaisuudessaan: IT-alan osaajapula pahenee, mutta junioreille ensimmäisen työpaikan löytäminen voi olla haastavaa – Rasmus Roiha vaatii yrityksiltä ryhtiliikettä: “Lyhytnäköisen CV-kaupan on loputtava”

Kuva: Unsplash