Miten 5G hyödyttää yksilöitä, yrityksiä ja koko yhteiskuntaa? Entä millaisen teknologialoikan se vaatii? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia huomenna käynnistyvässä Aalto-yliopiston syksyn Internet Forum -yleisöluentosarjassa.

Marraskuun loppuun kestävä luentosarja pitää sisällään 5G:n parissa työskentelevien asiantuntijoiden puheenvuoroja tiistai-iltapäivisin kello 17.15 alkaen. Luennot ovat kaikille avoimia ja mukaan pääsee tapahtumasivulta löytyvien Zoom-linkkien kautta

Huomenna järjestettävästä ensimmäisestä luennosta vastaa Nokia Bell Labsin Harri Holma. Myöhemmin syksyllä luennoivat muun muassa Traficomin Petri Lehikoinen, Telia Suomen Janne Koistinen sekä Elisan Jarno Niemelä.

Meidän tärkein tehtävämme on varmistaa, että yhteiskunnalla ja yrityksillä on käytössä riittävästi osaamista ja uusinta, tutkittua tietoa.”

”Jokaisen pitää kantaa vastuunsa digimaailmassa”

Aalto-yliopisto kertoo, että luentosarjan avulla halutaan ennen kaikkea jakaa osaamista sekä yhdistää eri alojen ammattilaisia keskustelemaan 5G:n mahdollisuuksista.

”Meidän tärkein tehtävämme on varmistaa, että yhteiskunnalla ja yrityksillä on käytössä riittävästi osaamista ja uusinta, tutkittua tietoa. Jokaisen pitää kantaa vastuunsa digimaailmassa, myös 5G:n yleistyessä”, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll kertoo tiedotteessa.

Mukaan toivotaan myös aiheesta kiinnostuneita opiskelijoita.

”Tänä vuonna luentosarja on myös osa FITech -verkostoa, joka tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja aikuisopiskelijoille sekä tutkinto-opiskelijoille. Luennoille ovat tervetulleita sekä opintopisteitä tarvitsevat mutta myös yleisesti alasta kiinnostuneet”, hän lisää.

 

Kuva: Unsplash


Kesäkuussa tutkija Ella Peltonen kertoi, millaisia mahdollisuuksia 5G:n myötä yleistyvä reunalaskenta tarjoaa yrityksille. Lue haastattelu täältä: Reunalaskenta ja Edge AI tulevat helpottamaan datan käsittelyä – Tutkijan mukaan innovatiivisilla yrityksillä on nyt loistava sauma osallistua kehitystyöhön

It- ja ohjelmistoalan tulevat tapahtumat ja koulutukset löydät Ite wikin tapahtumasivulta