Naisia kaivataan kyberturvallisuusalalle. Kansainvälinen Women4Cyber -verkosto laajenee Suomeen tavoitteenaan kannustaa naisia kyberturvan pariin.

Women4Cyber Foundation on eurooppalainen voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tavoitteena on kannustaa naisia kyberturvallisuusalalle, nostaa esiin naispuolisia roolimalleja ja lisätä kyberturva-alan inklusiivisuutta. Hankkeella on jäsenjärjestöjä muun muassa Ranskassa, Italiassa, Portugalissa, Serbiassa, Liettuassa ja Luxemburgissa.

“Women4Cyber Finland perustettiin puhtaasta tahdosta tukea naisia työllistymään alalle lisäten näin monimuotoisuutta tasaten olemassa olevaa sukupuolijakaumaa.”

“Women4Cyber Finland perustettiin puhtaasta tahdosta tukea naisia työllistymään alalle lisäten näin monimuotoisuutta tasaten olemassa olevaa sukupuolijakaumaa. Olemme mukana yhteiskunnallisissa keskusteluissa, tarjoamme tukea ja jaamme ajankohtaista tietoa sekä teemme yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa”, kerrotaan Women4Cyber Finlandin tiedotteessa.

Järjestö määrittelee verkkosivuillaan neljä keskeistä tavoitettaan. Ne ovat yhteisön luominen, tietoisuuden lisääminen, kouluttaminen sekä työmarkkinayhteyksien luominen, jotta naisten työllistymistä kyberturvallisuusalalle voidaan edesauttaa. Järjestön verkkosivuilla on esimerkiksi työpaikkahaku, johon yritykset voivat lähettää tietoa avoimista työpaikoistaan.

“Missiomme on tukea naisia löytämään ala ja työllistymään sille jakamalla tietoa, järjestämällä verkostoitumistilaisuuksia ja tapahtumia luoden naisille oman yhteisön.”

Teknologia-alan inklusiivisuuden parissa on edelleen työtä, sillä naiset ovat edelleen tekniikan ja ICT-alan vähemmistössä. Etenkin kyberturvallisuusalalla tekijöistä on pulaa: professori Martti Lehto kertoi Iltasanomille, että alalle tarvitaan rutkasti lisää osaajia huolehtimaan tietojärjestelmien turvallisuudesta.

Women4Cyber Finland kertoo, että toiminta startataan vuonna 2022. Sillä aikaa järjestön voi laittaa seurantaan Twitterissä ja Linkedinissä sekä tutustua juuri julkaistuihin nettisivuihin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä toiminta tulee pitämään sisällään.

 Lue myös

 

Kansikuva: Unsplash