Ohjelmistokehityksen konsultointiyritys Rakettitiede Oy on nimennyt uuden toimitusjohtajan. Yritys kertoo tiedotteessaan, että Marko Saareston saappaisiin astui elokuun alussa Juha Huttunen.

Huttunen on yksi Rakettitieteen perustajista ja työskennellyt Rakettitieteen toimitusjohtajana 2011–2017 ja sen jälkeen hallituksen puheenjohtajana. Hän siirtyi Rakettitieteen spin-off-yrityksen, työhyvinvointia mittaavan VibeCatchin, puikkoihin neljä vuotta sitten ja palaa nyt ottamaan Raketin komentokeskuksen haltuunsa.

“Yhtiön kehittymisessä on valtavasti mahdollisuuksia, joiden saavuttaminen vaatii hyvää ja inhimillistä johtamista. Rakennamme osaavaa ja kunnianhimoista ydintiimiä, jonka keskiössä on toimitusjohtaja. Juha on arvoiltaan ja energialtaan juuri oikea henkilö tähän rooliin ja ohjaamaan seuraava näytös Rakettitieteen tarinassa”, hallituksen puheenjohtajana jatkava Saaresto sanoo.

”On mahtavaa olla mukana kehittämässä firmaa, jonka voi sanoa olevan yksi uranuurtajista alan työhyvinvoinnin edistämisessä.”

“On mahtavaa olla mukana kehittämässä firmaa, jonka voi sanoa olevan yksi uranuurtajista alan työhyvinvoinnin edistämisessä. Panostaminen hyvinvointiin paitsi pidentää työuria myös lisää tuottavuutta: duunistaan innostunut kehittäjä on valtavasti tuottavampi kuin hommiinsa leipiintynyt koodari, jota tuupitaan projekteihin väkisin”, Huttunen kertoo.

“Toivottavasti jatkossakin muut kopioivat”

Huttusen mukaan parinkymmenen vuoden aikana alalla ei ole radikaalisti muuttunut mikään.

“Edelleen monet haluavat myyttisen yksisarvisen eli hyvän, halvan ja heti vapaan ohjelmistokehittäjän ja toisaalta työnantajapuolella useimmat eivät laita kestävään urakehitykseen tarpeeksi paukkuja.”

Hänen mukaansa ihmiset kyllä tietävät, miten pitäisi toimia. Toiminta vain jää juhlapuheiden tasolle.

“Kaikki tietävät, että motivoitunut työntekijä tuottaa enemmän kuin ei motivoitunut, mutta asialle ei tehdä mitään, vaikka tulokset tuijottaisivat silmiin. Samalla tavalla kaikki esimerkiksi tietävät, että IT-alalla mielenterveysongelmat ovat suurin sairauspoissaolojen syy, mutta tämä ei näy yritysten tekemisessä juuri mitenkään.”

”Meiltä puuttuvat Googlen ja Facebookin tapaiset isot tekkifirmat. Ehkä sen takia työelämän soihdun ovat ottaneet kantaakseen konsulttitalot.”

Rakettitieteen suunnitelmissa on jatkaa hyväksi havaitulla kiertoradalla ja panostaaa tulevaisuudessakin laatudevaamisen lisäksi työntekijöiden hyvinvointiin.

“Meillä on mielenkiintoiset asiakkaat, joten voimme tarjota kokeneille kehittäjille kiinnostavaa ja kehittävää tekemistä sekä tietenkin hyvän palkan ja mahdollisuuden osakkuuteen. Kuka tahansa työntekijöistä voi ostaa osakkeita ja näin muun muassa vaikuttaa yrityksen tulevaisuuteen. Perustajien lisäksi iso osa työntekijöistä on osakkaita”, Huttunen toteaa.

Hänen mukaansa Suomen IT-skenessä työhyvinvoinnin vahvoina suunnannäyttäjinä ovat olleet nimenomaan konsulttiyhtiöt – toisin kuin esimerkiksi Piilaaksossa.

“Meiltä puuttuvat Googlen ja Facebookin tapaiset isot tekkifirmat. Ehkä sen takia työelämän soihdun ovat ottaneet kantaakseen konsulttitalot. Toivottavasti Suomeenkin saadaan lisää Supercellejä ja Woltteja, jotta myös useammilla tuotetaloilla on tarjolla tekijöilleen parempia eväitä.”

Mitään viisasten kirjaa IT-alan kohtalosta Huttusella ei ole esitellä.

“Oleellisempaa on se, että haluaa sydämestään tehdä sitä, mikä on oikein. Tavoitteenamme on edelleen olla yksi niistä yrityksistä, joista muut voivat ottaa mallia. Olemme hereillä ja notkeina muutoksiin emmekä saa langeta siihen miinaan, että tiedämme, miten asiat pitäisi tehdä muttemme tee kuitenkaan mitään. Toivottavasti jatkossakin muut kopioivat meitä.”

Rakettitiede työllistää pian 50 ihmistä.

“Haluamme kasvaa rauhallisesti rikkomatta laatua tai rakettikulttuuria”, Huttunen täsmentää.

 

Rakettitieteen Ite wiki -profiilista löydät lisätietoa yrityksen tarjonnoista sekä referenssit ja ajankohtaiset bloggaukset

Rakettitieteen verkkosivut

Kuva: Rakettitiede

 

Lue myös:

Konttiteknologiat ohjelmistokehityksen apuna – Rakettitieteen konsultit kertovat konttien hyödyt ja kumoavat yleiset harhaluulot