Digi- ja väestötietovirasto järjestää yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa Digitukiviikon, jonka tavoitteena on lisätä keskustelua arjen digitaidoista. 30.8.-3.9.2021 järjestettävä Digitukiviikko koostuu virtuaalitapahtumista sekä paikallisesta ohjelmasta.

Viikon aikana järjestettävissä virtuaalitapahtumissa tullaan perehtymään muun muassa tulevaisuuden digitaitoihin, erilaisiin käyttäjänäkökulmiin sekä digitaalisten palveluiden laatuun. Digituen antamista käsitellään myös ammattilaisnäkökulmasta.

”Digitalisaation kohdalla kyse on pysyvästä muutoksesta, eikä vain ohimenevästä ilmiöstä.”

“Digituen tehtävä on auttaa varmistamaan, ettei kukaan jää digitaalisen yhteiskunnan ulkopuolelle. Digitalisaation kohdalla kyse on pysyvästä muutoksesta, eikä vain ohimenevästä ilmiöstä. Siksi erilaisia digitaitoja voisikin oikeastaan kutsua tulevaisuuden supervoimiksi, sillä juuri näiden taitojen laaja-alainen kehittäminen auttaa meitä yhteisönä pärjäämään paremmin. Digitaidot ovat tämän päivän kansalaistaitoja”, kertoo kampanjan projektipäällikkö Minna Piirainen Digi- ja väestötietovirastosta.

Teemaviikko järjestetään nyt jo toista kertaa. Tavoitteena on myös muistuttaa kansalaisille, että digitukea on aina tarjolla – kaikkea ei tarvitse osata itse.

“Digitalisaatio on ihan kaikkien juttu ja me haluamme edistää positiivisia kokemuksia siitä. Digitukiverkoston jäsenet tekevät todella arvokasta työtä suomalaisten digiosaamisen kehittämisessä ja tällaisia osaajia ja avun tarjoajia tarvitaan jatkossa koko ajan lisää. Siksi kannustamme mahdollisimman monia nykyisiä digitukijoita ja aiheesta kiinnostuneita osallistumaan viikon tarjontaan”, Piirainen kehottaa.

Viikon ohjelmaan osallistuakseen tarvitsee vain älylaitteen ja nettiyhteyden. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ohjelmatarjonnan löydät täältä ja viikon Facebook-tapahtuman täältä.


Lue myös:

Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”

H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa – töihin it-alalle on monia väyliä

Opiskelijat nimesivät houkuttelevimmat it-alan työnantajat

Kansikuva: Digi- ja väestötietovirasto, kampanjan visuaaliset materiaalit