Yhteiskunnallisen keskustelun tapahtuma SuomiAreena käynnistyy jälleen ensi maanantaina. Viisipäiväinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna Porin lisäksi Helsingissä. Kaikkiaan 120 keskustelua käydään neljällä eri lavalla, jotka löytyvät Porin torilta sekä Helsingistä Pöllölaakson studioilta ja Allas Sea Poolilta. Kaikki keskustelut välitetään myös livenä mtv-palvelussa. 

SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit ovat Metsähallitus, Telia ja TietoEVRY, ja tapahtuman yhtenä teemana on digitaalisuus. Valitsimme  ohjelmasta muutaman suosituksen teknologiakehityksestä kiinnostuneille katsojille. 

Maanantaina 12.7. pohditaan digiajan luontokokemusta

Toimittaja Riku Rantala luotsaa Allas Sea Poolilla keskustelua digitaalisuudesta luontokokemuksen muovaajana. YouTube ja muu sosiaalinen media auttaa meitä kurkistamaan kohteisiin, joihin emme muuten välttämättä menisi. Keskustelua kuvaillaan puhuttelevan kysymyksen avulla: Riittääkö, että joku muu käy luonnossa puolestamme?

Kello 13 käynnistyvässä paneelissa ovat mukana muun muassa laulaja-lauluntekijä Maarit Hurmerinta, luontokuvaaja ja somevaikuttaja Konsta Punkka.

Tiistaina 13.7. puhuttaa nuorten unelmien some

TietoEVRY ja Lasten ja nuorten säätiö toteuttivat keväällä kyselyn, jolla kartoitettiin nuorten tulevaisuuden toiveita sosiaaliseen mediaan liittyen. Tulosten perusteella sosiaalisen median toivotaan muuttuvan kunnioittavampaan suuntaan, eikä tulevaisuuden somessa omasta elämästä kerrottaisi enää filtterein.

Kello 13 alkavassa keskustelussa syvennytään aiheeseen ja tutkimustuloksiin. Mukana ovat muun muassa TietoEVRY:n viestintä- ja vastuulisuusjohtaja Kia Haring, hyvinvointivalmentaja ja motivaatiopuhuja Johannes “Hatsolo” Hattunen sekä tubettaja Pinkku Pinsku.

Keskiviikkona 14.7. aiheena on monimuotoisuus digitaalisessa maailmassa

Keskustelussa pohditaan sitä, miten monimuotoiset näkökulmat ja erilaiset tarpeet huomioidaan tulevaisuuden maailmassa, jossa digitaaliset palvelut ja algoritmit ovat yhä isompi osa meidän kaikkien arkea. Miksi yhdenvertaisen digitaalisen tulevaisuuden rakentaminen on tärkeää?

Keskustelemassa ovat muun muassa SOK:n pääjohtaja Hannu Krook, Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sekä monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden asiantuntija Sara Salmani. Ohjelma alkaa kello 14.

Torstaina 15.7. pohditaan, onko digitaalisuus ilmaston kannalta hyvä vai paha asia

Telian järjestämässä tilaisuudessa mukana ovat muun muassa Sitran kiertotalousasiantuntija Lotta Toivonen ja liikenne- ja viestintäministeriön valtiosihteeri Pilvi Torsti. Puheenaiheena on digitaalisuuden ilmastovaikutukset ja päästöjen vähentäminen sekä kiertotalouden ratkaisut. Juontajana Vappu Pimiä

Perjantai 16.7. tapetilla on henkilöstön digiosaamisen kehittäminen

Urbaania kasvua Vantaa -hankkeessa on tunnistettu tekijöitä, jotka vaikuttavat uusien teknologioiden sujuvaan käyttöönottoon yrityksissä ja henkilöstön osaamisen vahvistamiseen. Allas Sea Poolilla aamulla yhdeksältä alkavan keskustelun juontaa Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja Kimmo Viljamaa. Mukana paneelissa ovat muun muassa yritysvalmentaja Taru Maamies ja futuristi Perttu Pölönen.

 

Kuva: SuomiAreena


Lue myös:

Metsähallituksen Retkikompassi on karttapohjainen vuorovaikutuskanava luonnossa liikkujalle