IT- ja ohjelmistoalan yritykset julkaisevat Ite wikin alustalla viikoittain kymmeniä uusia referenssejä, suosituksia, bloggauksia, rekrytointi-ilmoituksia ja tapahtumia. Nämä asiakastarinat tarjoavat uniikin katsauksen digitalisaation etenemiseen Suomessa.

Kokosimme jälleen yhteen kymmenen tuoretta referenssiä eri yrityksiltä. Edellisen katsauksen Ite wikin asiakastarinoihin löydät täältä.

Ite wikin yrityshaku listaa suomalaiset it- ja ohjelmistoyritykset sekä niiden julkaisut, referenssit ja rekrytointi-ilmoitukset

 

Agenda Helsinki uudisti nenäpäivä.fi -sivut

Nenäpäiväsäätiö valikoi uuden verkkopalvelunsa toteuttajaksi Agendan. Palvelun ilmettä haluttiin uudistaa ja käyttäjäkokemusta parantaa. Sivuston toteutuksessa haluttiin painottaa erityisesti saavutettavuutta, sillä palvelua käyttävät myös iäkkäämmät henkilöt.

Agenda uudisti verkkosivut käyttäen WordPress-sisällönhallintajärjestelmää sekä Woocommerce -verkkokauppa-alustaa.

Lue koko referenssi tästä
Agendan Ite wiki -profiili

Lime CRM yhtenäisti työtavat Snellmannilla

Uutta asiakkuudenhallintajärjestelmää kaipaava elintarvikeyritys Snellman päätyi valitsemaan kumppanikseen Lime CRM:n. Snellmanin suurimpia tavoitteita CRM-järjestelmää hankkiessa olivat tiedon kokoaminen yhteen paikkaan, tärkeän tiedon helppo saatavuus ja koko konsernin yhteinen asiakasrekisteri.

CRM-järjestelmä on auttanut Snellmanilla työtapojen yhtenäistämisessä ja helpottanut myyntitiimin työntekoa. “Lime CRM on riittävän kattava ja helppokäyttöinen, mikä on meille juuri sopiva yhdistelmä”, CRM-projektin päällikkö Jarno Kohonen kehuu.

Lue koko referenssi tästä
Lime Technologies Ite wiki -profiili

Nurminen Logistics löysi kumppanin hyperautomaatioon

Nurminen Logistics etsi kumppania hyperautomaatioratkaisun toimittajaksi ja löysi Lekabin Derobia-palvelun sisäisen suosituksen avulla. Hyperautomaatio aloitettiin yksinkertaisista käyttötapauksista, kuten ostolaskujen käsittelystä. Prosessi on osa laajempaa digitalisaatiohanketta Nurmisella.

”Ostolaskuista oli helppo aloittaa ja Lekab hoiti homman hienosti. Nyt olemme automatisoineet isoista laskuttajista kaksi ja loputkin on tarkoitus automatisoida”, Nurmisen CIO Petri Luurila kertoo.

”Lekabin kanssa hommat ovat sujuneet alusta asti erinomaisesti, ja Derobia-palvelu on lunastanut täysin kaikki minun odotukseni. Moni muu organisaatiossamme jopa hämmästyi saaduista tuloksista.”

Lue koko referenssi tästä
Lekabin Ite wiki -profiili

Winpos itsepalvelukassat nopeuttivat asiointia Oulun kampusravintoloissa

Ravintola- ja palveluyritys Juvenes otti käyttöön Winposin toimittamat itsepalvelukassat kahdessa kampusravintolassaan Oulussa. 

“Itsepalvelukassojen avulla pyrimme hallitsemaan isoja volyymeja ja sujuvoittamaan asiointia. Pilotti on sujunut hyvin ja tulemme ottamaan itsepalvelukassoja käyttöön myös muissa ravintoloissamme”, Juvenes Oy:n business controller Fanni Kempas kertoo. 

Myös opiskelijoilta saatu palaute itsepalvelukassoista on ollut hyvää, ja molemmissa ravintoloissa reilusti yli puolet opiskelijoista maksaa ateriansa itsepalvelukassalla.

Lue koko referenssi tästä
Winposin Ite wiki -profiili

Bilot nykyaikaisti Valion konserninlaskennan

Bilot toimitti Valiolle SAP-kirjanpitojärjestelmän uudistuksen yhteydessä nykyaikaisen taloushallinnon operatiivisen raportoinnin, budjetoinnin ja konsernilaskennan kokonaisratkaisun taloustilanteen joustavaan seurantaan. Ennen uudistusta Valion konsernilaskenta oli useissa Excel-tiedostoissa, mikä teki tietojen yhdistelystä ja keräämisestä hankalaa.

“Valitsimme Bilotin toimittamaan hanketta, koska Bilotilla oli aiempaa kokemusta vastaavista projektitoimituksista Suomessa sekä asiantunteva ja kokenut projektihenkilöstö. Meillä oli myös aiempia hyviä kokemuksia Bilotin projektitoimituksista myynnin järjestelmissä”, Valion project manager Mariia Karhu kertoo.

Lue koko referenssi tästä
Bilotin Ite wiki -profiili

Digilandin verkkosivut uudistuivat ketterästi

Tuotantoyhtiö Digiland Oy valitsi verkkosivu-uudistuksensa tekniseksi kumppaniksi Tammi Digitalin. Yrityksellä oli uudistukselle selvä visio. Kun ulkoasu ja sisältö oli jo mietitty valmiiksi, pääsi yhteistyö liikkeelle sujuvasti.

”Toimitimme haluamamme ulkoasun ja tekstit Tammi Digitalille, joka rakensi verkkosivut. Yhteistyö oli erittäin sujuvaa, nopeaa ja täsmällistä”, Digilandin toimitusjohtaja ja tuottaja Jani Heimala kertoo. 

Lue koko referenssi tästä
Tammi Digitalin Ite wiki -profiili

Salon kaupungille sparrausta innovatiivisiin hankintamalleihin

Osaango järjesti Salon kaupungin liikenne- ja IT-asiantuntijoista koostuvalle tiimille sparrausta hankkeessa, jossa haettiin lisää digitaalista osaamista innovatiivisiin hankintamalleihin. Yhteistyö jatkui toimeksiantona asiakasymmärryksen parantamiseksi. Asiakasymmärrys tuotti hyvää kuvaa siitä, millaisia ratkaisuja Salon kaupungin alueella tulisi tehdä, jotta palveluketjuista saataisiin toimivampia.

Lue koko referenssi tästä
Osaangon Ite wiki -profiili

Asiakaskokemusta parantava mobiilisovellus Jungle Juice Barille

Suosittu smoothie- ja mehubaari Jungle Juice Bar tarvitsi sovelluksen, joka parantaisi asiakaskokemusta ja auttaisi valjastamaan asiakasdatan päätöksenteon tueksi. Ratkaisuna SuperApp kehitti Jungle Juice Barille mobiilisovelluksen, joka hyödyttää sekä asiakasta että yritystä.

Sovelluksen ominaisuuksiin kuuluu mm. ennakkotilaukset, baarien tarkastelu kartalla ja pelillistetty kanta-asiakasohjelma. Sovellus auttaa sitouttamaan asiakkaita.

SuperApp toteuttaa mobiilisovelluksia Aaas-palvelumallilla, lue lisää täältä.

Lue koko referenssi tästä
SuperAppin Ite wiki -profiili

Massalaskentapalvelu parantaa turvallisuutta Helsingin kaupungilla

Virian tytäryhtiöt Aureolis Oy sekä Viria Security kehittivät Helsingin kaupungille videoanalytiikkaan perustuvan massalaskentapalvelun. Se kertoo, paljonko ihmisiä on liikkeellä kaupungin keskeisissä ulkotiloissa eri vuorokaudenaikoina.

Massalaskentapalvelu auttaa kaupunkia kehittämään resurssejä sinne, missä niitä tarvitaan, ja parantaa siten turvallisuutta. Järjestelmä tuottaa hälytyksen odottamattomasta väkimäärän kasvusta tietyssä kohteessa.

“Erilaisista turvallisuusnäkökulmista katsoen on arvokasta tietää keskeisissä kaupunkitiloissa, kuten keskustan toreilla tai puistoissa, olevia henkilömääriä ja myös väkimäärän kehitystä ajan kuluessa”, kaupungin valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmi sanoo.

Lue koko referenssi tästä
Aureolisin Ite wiki -profiili

Asiantuntijasovellus oman työn johtamiseen

Fraktio kehitti Terveystalolle Terveystalo Pro -sovelluksen, jolla lääkärit ja terapeutit voivat hallita työlistojaan ja seurata palkkioiden maksua. React Native -pohjainen sovellus kehitettiin tiiviissä yhteistyössä Terveystalon kanssa.

Sovellus tavoitti nopeasti käyttäjäryhmänsä ja sitä ladattiin vuoden sisällä yli 5000 kertaa.

“Meillä oli tiukkana tavoitteena saada Terveystalo Pro lanseerattua Lääkäripäivillä syyskuussa 2019. Kolmen kuukauden kehitystyön jälkeen tavoite saavutettiin ja sovellus esiteltiin käyttäjille. Nyt vuotta myöhemmin sovellusta on ladattu yli 5000 kertaa ja iso osa verkostomme ammattilaisista käyttää sitä aktiivisesti”, Terveystalon development manager Maija Savolainen-Koskinen kertoo.

Lue koko referenssi tästä
Fraktion Ite wiki -profiili

 


Ite wikin yrityshaku listaa suomalaiset it- ja ohjelmistoyritykset sekä niiden julkaisutreferenssit ja rekrytointi-ilmoitukset.

Tilaa digitalisaation viimeisimmät uutiset sähköpostiisi! Liity Ite wikin uutiskirjeeseen tästä.