Tänään maanantaina vietetään jälleen kansainvälistä naistenpäivää, ja sitä juhlistaakseen Microsoft on järjestänyt toista kertaa #SurfaceTheWomen -kampanjan. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa teknologia-alalla toimivia naisia jakamaan oman tarinansa ja rohkaista näin lisää naisia alalle.

Edellinen vuosi on ollut monelle raskas, ja koronapandemiasta johtuneet lomautukset ja irtisanomiset ovat iskeneet erityisen vahvasti naisvaltaisille aloille. Suomessa teknologia- ja it-ala ovat yhä harmillisen sukupuolittuneita, mutta alalla kuitenkin kaivataan jatkuvasti uusia osaajia monipuolisiin tehtäviin.

Tweetin #SurfacetheWomen hashtagia klikkaamalla pääset selailemaan aiheesta kirjoitettuja twiittejä.

#SurfaceTheWomen -kampanja pyrkii tuomaan esiin teknologia-alan tehtävien kirjoa ja naisten erilaisia uratarinoita. Lisäksi Microsoft lahjoittaa jokaisesta #SurfaceTheWomen-hashtagin jaosta yhden euron Mimmit koodaa -toiminnalle, joka edistää teknologia-alan tasa-arvoa ja naisten työllistymistä alalle.

“Meillä jokaisella on vastuu siitä, että vanhat stereotypiat eivät saa elintilaa yhteiskunnassamme. Meidän tehtävänämme on valistaa, auttaa, ohjata ja rohkaista jokaista tekemään juuri sellaisia valintoja, jotka istuvat omaan arvopohjaamme ja palvelevat sisäisiä mielenkiinnon kohteitamme”, Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi muistuttaa. 

Viime vuonna #SurfaceTheWomen -kampanjalla nostettiin esiin lähes tuhat suomalaista naista teknologia-alalta. Microsoft kutsuu kaikki teknologia-alan naiset osallistumaan kampanjaan Twitterissä hashtagia hyödyntämällä ja oman tarinan jakamalla.

 

Lue myös:

Mimmit koodaa -ohjelma laajenee valtakunnalliseksi – naisia kaivataan kipeästi it- ja ohjelmistoalalle

Maailman ensimmäinen ohjelmoija Ada Lovelace oli aatelinen, joka suunnitteli lentävää laitetta ja pohti tekoälyä

Ohjelmoinnin oppimisverkosto Farmi n3 tarjoaa ilmaista ohjelmointiopetusta kaikille sukupuoleen ja taitotasoon katsomatta

Turvakäräjät-podcast tekee tietoturvasta rentoa ja yleistajuista – haastattelussa tietoturva-asiantuntija Laura Kankaala