Aloitamme uuden juttusarjan, jossa it-alalla eri tehtävissä työskentelevät henkilöt kertovat omin sanoin urastaan ja tyypillisestä työpäivästään. Tarkoituksenamme on tarjota erityisesti alalle opiskeleville, alanvaihtajille ja muille it-alan työtehtävistä kiinnostuneille lukijoillemme lisätietoa toimialan monipuolisista mahdollisuuksista. Sarjassa tullaan julkaisemaan uusia osia läpi kevään.

Tässä sarjan ensimmäisessä osassa työstään kertoo sosiaali- ja terveysalan järjestelmiä toimittavassa Fastroissa kouluttajana työskentelevä Heidi Harjula.

Miten päädyit töihin it-alalle?

Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja/terveydenhoitaja, ja sittemmin opiskellut hoitotyön opettajaksi. Hoitotyötä tehdessäni etsin samalla uutta työtä, jossa voisin yhdistää pedagogisen osaamisen ja ymmärryksen sosiaali- ja terveydenhuollosta. It-alalle päätyminen oli siinä mielessä sattumaa, että en erityisesti etsinyt juuri tämän kaltaista työtä, mutta oma taustani sattui olemaan juuri sopiva tähän kyseiseen työhön.

Millainen työurasi on ollut ennen nykyisessä työssä aloittamista?

Työskentelin lähes 10 vuotta erilaisissa hoitotyön tehtävissä: sairaalan vuodeosastolla, neuvolassa ja suurimman osan työvuosista kotihoidossa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni vaihtelevat kovasti sen mukaan, onko kalenterissa ohjelmiston käyttöönottokoulutuksia vai täyttyykö päivä muista tehtävistä. Ennen koronaa olin myös paljon tien päällä ja koulutin asiakkaita heidän toimintayksiköissään, kun taas tällä hetkellä koulutukset ovat pitkälti etäyhteyksillä. Koulutusten lisäksi työpäiviini kuuluu myös muuta asiakastukea niin sähköpostitse kuin puhelimitsekin, ohjelmistoympäristöjen luontia, kehittämisideoiden tiketöintiä sekä nykyään myös käyttöliittymätestausta.

“Parasta työssäni on arvokasta työtä tekevien asiakkaidemme kohtaaminen ja auttaminen.“

Mikä on parasta työssäsi? Entä haastavinta?

Parasta työssäni on arvokasta työtä tekevien asiakkaidemme kohtaaminen ja auttaminen. Joskus haasteeksi muodostuu oman teknisen ymmärryksen vähyys liittyen ohjelmistokehitykseen ja -terminologiaan, mutta onneksi tiimi auttaa aina, kun tarvitsen lisäymmärrystä.

 

Ennen Fastroille siirtymistään Heidi Harjula teki lähes 10 vuotta hoitotyötä. Hän kannustaa kaikkia it-alasta kiinnostuneita rohkeasti tavoittelemaan unelmiaan.

 

Mikä digitalisaatioon/it-alaan liittyvä teema tai uusi teknologia sinua tällä hetkellä erityisesti kiinnostaa ja miksi?

Sosiaalihuollon Kanta-palveluihin liittyvät asiat ovat iso muutos etenkin pienille, yksityisen sosiaalihuollon toimijoille. Tässä muutoksessa ja käyttöönotossa mukana oleminen tuo uutta opittavaa myös itselle, ja uteliaana ihmisenä uuden oppiminen on aina virkistävää.

Mikä on vinkkisi ensimmäistä it-alan työpaikkaa etsivälle tai alaa harkitsevalle henkilölle?

Kannattaa rohkeasti hypätä uudellekin alalle, joskus se voi olla ihan napakymppi!

 

Fastroin Ite wiki -profiili

Fastroin verkkosivut

Kuvat: Fastroi