Mitkä suomalaiset it- ja ohjelmistoalan yritykset ovat päässeet parhaille sijoille Googlen orgaanisissa hakutuloksissa?

Uusimme puolentoista vuoden takaisen testimme, jossa pyrimme selvittämään sitä, mitkä yritykset pärjäävät parhaiten Googlen hakutuloksissa ohjelmistoteollisuuteen ja it-alaan liittyvissä hakusanoissa. Selvitys ei kerro sivustojen kokonaiskävijämääristä, vaan siitä miten Googlen hakualgoritmi sivustoja arvottaa.

Kun ollaan valitsemassa b2b-ohjelmistokumppania, Google on käytetyin alusta tiedon etsimiseen. Asiakkaat etsivät tietoa potentiaalisista tarjoajayrityksistä sekä ennen ostopäätöstä että sen jälkeen. Googlen avulla on mahdollisuus tavoittaa asiakkaat oikea-aikaisesti kun he ovat hakemassa markkinatietoa.

Googlen avulla on mahdollisuus tavoittaa asiakkaat oikea-aikaisesti kun he ovat hakemassa markkinatietoa.

Miksi Googlen hakutuloksissa sijoittumisella on väliä?

Ite wikin co-founder Johannes Puro kirjoitti edellisessä hakusanatestissämme siitä, miksi hakukonenäkyvyys on suomalaisille ohjelmistoalan yrityksille niin tärkeää. Kysymys on potentiaalisten asiakkaiden tavoittamisesta.

“Liidejä, liidejä liidejä, huutavat usein markkinointi ja myynti. Mutta liidejä kertyy todella harvoin napista painamalla, ellet sitten myy verkossa kuluttajille esimerkiksi kenkiä. Sometuksen pieni vaikuttavuus tai verkkokaupan tapaisen suoraviivaisen inbound-kanavan puute isossa osassa b2b-myyntiä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö internet vaikuttaisi vahvasti asiakkuuksien syntyyn ohjelmistoalalla”, Puro sanoo.

Internetistä haettava tieto, eli verkkosisällöt, ovat tulleet kiinteäksi osaksi B2B-puolen hankinta- ja myyntiprosesseja.

“Asiakkaat alkavat olla helkutin fiksuja ostajia ja tietoisia eri tarjonnoista markkinassa”, Puro kertoo.

“Kaikki tämä tieto löytyy verkosta. Jos ei löydy, asiakas päätyy tekemään omia tulkintojaan markkinasta, eli preferoi toimittajia, jotka tarjoavat tietoa.” 

Perinteisessä myyntiprosessissa tapahtuvan ihmisten välisen kohtaamisen ja viestinnän rinnalla kulkee nyt jatkuva anonyymi tiedonhaku, jota asiakkaat tekevät hankinnan eri vaiheissa verkossa, useimmiten Googlessa. Verkosta etsitään tietoja kaikissa hankintaprosessin vaiheissa: ennen kuin yhteistyökumppaneita on päätetty, jo kun lista mahdollisista tarjoajista on mielessä tai kun potentiaaliset kumppanit on jo tavattu kasvotusten. Asiakkaat tutkivat, mikä on tarjoajien ydinosaamista, mitä heistä on sanottu ja millaisia toteutuksia vyöllä on valmiiksi.

“Kaikki tämä tieto löytyy verkosta. Jos ei löydy, asiakas päätyy tekemään omia tulkintojaan markkinasta, eli preferoi toimittajia, jotka tarjoavat tietoa.”

Miten tavoittaa ohjelmistoalan asiakkaat verkosta Ite wikin avulla?

Ite wiki tavoittaa vuodessa jo 876 000 sivunkatselua ja 403 000 käyttäjää it- ja ohjelmistoalan yritysten profiileille ja sisällöille. Orgaaniset Google-haut ovat tärkein liikenteen lähteemme, sillä sen kautta sivustollemme päätyy 84,1 % käyttäjistä.

Ite wiki-profiilin avulla yritykset voivat ikään kuin luoda itselleen toiset verkkosivut internetiin, ja sitä kautta tavoittaa sisällöilleen ja tarjonnalleen enemmän liikennettä.

Tässä muutama ytimekäs vinkki siihen, miten tavoittaa asiakkaat paremmin verkosta Ite wikin avulla.

Ite wiki-profiili kuntoon

Mitä kattavampi Ite wiki-profiili, sen parempi. Kattavasti täytetyt tarjonnat, referenssit ja suositukset sekä kuvaavien tagien käyttö tekevät profiilista hyvän. Sekä Ite wikin hakualgoritmi, Google että asiakkaat arvostavat yrityksiä, jotka tarjoavat tietoa osaamisestaan. Mikäli yrityksellänne ei vielä ole Ite wiki-profiilia, sen voi luoda tästä linkistä.

Ite wikin logo

Kannattaa lisätä Ite wikin ikoni yrityksen somelogojen joukkoon omilla verkkosivuilla. Vahvaan sivustoon linkittäminen nostaa sivuston vahvuutta Googlen silmissä. Tarkempia ohjeita logon lisäämiseen löydätte täältä.

Premium-profiili

Perustason profiili Ite wikiin on ilmainen, mutta premium-asiakkuus tarjoaa monenlaisia etuja. Premium-asiakkaat saavat käyttöönsä mm. artikkelin toteutuksen Ite wikin blogimediaan, kattavamman yritysprofiilin, rekrytointi-ilmoitukset, kärkisijat Ite wikin yrityshauissa ja uutiskirjeessä sekä analytiikkaraportoinnin. Kattavat tiedot premium-ominaisuuksista löytyvät täältä.

Miten testi tehtiin

Testasimme 12 eri hakusanaa jotka toivat yhteensä 120 hakutulosta. Näemme siis tuloksista kymmeniä hienosti Googleen indeksoituneita verkkosivuja ja samalla joukon hyvin digitaalisessa markkinoinnissaan onnistuneita it- ja ohjelmistoalan yrityksiä. Poistimme tuloksista mainokset, sillä halusimme löytää nimenomaan Googlen hakualgoritmin kärkeen arvottamat ja kävijöiden suosimat sivustot, jotka löytyvät orgaanisista hakutuloksista.

Käytimme hakusanojen etsimiseen VPN-yhteyttä sekä eri verkkoselainta kuin normaalisti, jotta Google ei muokkaisi hakutuloksia aiemman käyttäytymisen perusteella. Käytössä oli Googlen suomenkielinen versio Google.fi.

Hakusanoiksi valittiin kokoelma laajasti eri it- ja ohjelmistoalan substansseja kuvaavia termejä. Epäilemättä myös Ite wiki tulee nousemaan esiin tuloksissa, sillä keräämme paljon alaan liittyvää liikennettä etenkin orgaanisesti. Tavoitteena on kuitenkin luotettava testi, jolla saamme kuvaa hyvin digimarkkinoinnissaan onnistuneista ohjelmistoyrityksistä Suomessa, eikä tarkoituksena ole esitellä Ite wikin esiintymistä hakutuloksissa.

Parhaiten Googlesta löytyvät ohjelmistoalan yritykset ja sivustot

Digitalisaatio

Asiakkuudenhallinta CRM

Digitaalinen markkinointi

Toiminnanohjausjärjestelmä ERP

Mobiilikehitys

Mobiilisovelluksen kehittäminen

Ohjelmistokehitys

Tekoälysovellus

Tietoturva

Verkkokauppa-alustat

WordPress-kehitys

It-konsultointi

Lue myös: