Alkuvuoden aikana monet harkitsevat jälleen elämäntapojaan uudelleen ja pyrkivät lisäämään elämään terveyttä ja hyvinvointia. Liikunnan ja terveellisen ruokavalion lisäksi on kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota myös mielen hyvinvointiin. Riittävä unensaanti, päivittäinen meditaatiohetki tai hyvien tapojen juurruttaminen osaksi elämää voi toisinaan tuntua vaikealta. Elämäntaparemontissa apuna toimivat monet hyvinvointiin keskittyvät applikaatiot, jotka tekevät elämäntapojen seuraamisesta helpompaa. 

 

Daylio

Kuvakaappaus

 

Daylio on eräänlainen mielenterveyspäiväkirja, jonka avulla käyttäjä voi seurata mielialaansa ja päivittäisiä aktiviteettejaan sekä asettaa itselleen tapoja. Sitä voi käyttää myös perinteisen päiväkirjan tavoin ja kirjoittaa jokaisesta päivästä jotakin ylös. Sovelluksesta valitaan päivän mielialaa kuvastava symboli ja kirjataan tehdyt aktiviteetit, ja ajan kanssa sovellus auttaa yhdistämään tietyt aktiviteetit ja olotilat. Daylio voi auttaa käyttäjää tutustumaan itseensä paremmin sekä juurruttamaan hyviä tapoja osaksi arkea. Ilmaista sovellusta voi käyttää myös suomeksi, ja se on saatavilla iOS:lle ja Androidille.

 

Headspace

Kuvakaappaus

 

Valtaisan suosittu meditaatiosovellus Headspace tekee meditoinnista helposti pureskeltavan tavan lyhyillä, päivittäisillä meditaatiohetkillä. Käyttäjä voi asettaa sovellukseen itselleen tavoitteen, kuten parempi uni, stressinhallinta tai keskittymiskyky. Ohjattujen meditaatioharjoitusten lisäksi sovelluksessa on saatavilla myös nukahtamiseen ja keskittymiseen tarkoitettua musiikkia ja lyhyitä liikuntavideoita. Sovellus on ilmainen, mutta osa sen toiminnoista vaatii maksullisen premium-tilauksen.

 

Forest

Kuvakaappaus

 

 

Älypuhelin voi olla hyödyllinen työkalu, mutta monelle se toimii myös häiriötekijänä, joka rikkoo jatkuvasti keskittymisen. Forest-sovellus auttaa tähän ongelmaan. Sovelluksessa käyttäjä istuttaa puunverson, joka kasvaa 25 minuutin ajan – jos puhelimeen koskee tänä aikana, puu kuihtuu kuoliaaksi. Kun sovellusta käyttää pitkään onnistuneesti, puista muodostuu lopulta kokonainen metsä. Forest toimii yhteistyössä Trees for the future -organisaation kanssa, ja sen avulla on istutettu jo satojatuhansia oikeita puita. Sovellus on Androidilla ilmainen, mutta iOS-puhelimille se maksaa Applen sovelluskaupassa 2,29€. Applelle on kuitenkin saatavilla samalla periaatteella toimiva ilmaissovellus, Plantie.

 

Yogaia

Kuvakaappaus

 

Suomalainen liikuntasovellus Yogaia tuo arkeen lempeää joogaa, pilatesta ja meditaatioita sekä myös haastavampia cardio- ja kehonpainoharjoituksia. Sovelluksessa on saatavilla live-tunteja, joihin käyttäjä voi osallistua reaaliajassa tai katsoa tallenteena myöhemmin. Ohjausta on sekä suomeksi että englanniksi ja valikoimaan kuuluu yli 100 erilaista tuntia viikossa. Sovellusta voi kokeilla 14 päivää ilmaiseksi, jonka jälkeen se maksaa 10 euroa kuukaudessa. 

 

Fabulous

Kuvakaappaus

 

Fabulous on monipuolinen hyvinvointisovellus, jossa käyttäjä pääsee luomaan itselleen uusia, terveellisiä rutiineja. Tavoitteet voi personoida itselleen sopivaksi, mutta lopulta päämääränä on kokonaisvaltaisesti terveellisempi elämä, jota varten sovellus luo aluksi 30 päivän suunnitelman. Tavoitetta kohti lähdetään liikkeelle pienin askelin, kuten juomalla enemmän vettä ja lisäämällä arkeen helposti toteutettavia aamurutiineja. Sovellus on toteutettu yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa ja se pyrkii kaikin tavoin optimoimaan käyttäjän motivaation pysyä sitoutuneena elämänmuutokseen. Vaikka Fabulous on ilmainen, eniten siitä saa irti maksullisella premium-versiolla, joka maksaa 43 euroa vuodessa.

 

Lue myös: 

TOP20 Katsotuimmat tv-ohjelmat

TOP5 Hauskimmat IoT-laitteet

Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset

 

Kansikuva: Unsplash