Uutis- ja ajankohtaisohjelmat kiinnostivat suomalaisia viime vuonna. Erityisen paljon niitä katsottiin keväällä 2020 tiukkojen koronarajoitusten ollessa voimassa. Kaiken kaikkiaan television katselu lisääntyi maalis-huhtikuussa 2020 yli 20 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Finnpanel. Se julkaisi tiedot vuoden 2020 katsotuimmista tv-ohjelmista viime viikolla.

“Hallitus tiedotti 12. maaliskuuta 2020 suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi, minkä jälkeen seuraavan kuukauden aikana, eli 13.3.–15.4., television katselu lisääntyi peräti 21 prosenttia, kun sitä verrataan edellisvuoden vastaavaan aikaan. Samalla aikavälillä tv-uutisten ja ajankohtaisohjelmien katselu tuplaantui. Myös Areenan, mtv-palvelun ja Ruudun katselu kasvoi 30 prosenttia, kun sitä verrataan alkuvuoden lukuihin”, Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Brun kertoo tiedotteessa.

Uutislähetysten katsojamäärät olivat viime vuonna suurimmat vuosiin.

Finnpanel toteaa, että uutislähetysten katsojamäärät olivat viime vuonna suurimmat vuosiin. Esimerkiksi Yle 1:n puoli yhdeksän uutislähetys sai päivittäin keskimäärin 802 000 katsojaa ja MTV3:n Kymmenen uutiset 578 000 katsojaa. 

Kaikkiaan suomalaiset katsoivat tv-ohjelmia päivittäin keskimäärin 2 tuntia ja 47 minuuttia.

Katsotuimmat tv-ohjelmat vuonna 2020

Viime vuoden katsotuimmat tv-ohjelmat lähetettiin jälleen joulukuussa. Itsenäisyyspäivän iltana YLE:n uutislähetystä seurasi lähes 1,7 miljoonaa suomalaista, ja saman kanavan lähetykset Linnan juhlaan liittyen kiinnostivat myös isoa yleisöä. MTV3:n katsotuimmaksi ohjelmaksi nousi 4.4 esitetty Masked Singer Suomi. Nelosen ohjelmista eniten katsojia keräsi puolestaan 6.11 esitetty Vain Elämää. Silloin Satulinnassa vietettiin Stigin päivää. Tilastoissa näkyy selvästi myös isojen urheilutapahtumien peruuntuminen.

Alla listattuna viime vuoden 20 katsotuinta tv-ohjelmaa.

 

 

Lue myös:

Suoratoistopalvelut vertailussa – Netflix, HBO Nordic, C More vai joku ihan muu?

Digipeleihin käytetään jo yli seitsemän tuntia viikossa – mobiilipelien suosio ylittää tietokone- ja konsolipelaamisen