Lastenoikeusjärjestö Plan International ja teknologia-alan verkosto Future Female käynnistävät maaliskuussa mentorointiohjelman, jonka hakuaika on parhaillaan meneillään. 

15-25-vuotiaille nuorille tarkoitettu ohjelma tarjoaa katsauksen teknologia-alaan ja sen monipuolisiin mahdollisuuksiin, mutta nostaa näkyviin myös alan epätasa-arvoa. Future Femalen verkkosivuilla muistutetaan, että tällä hetkellä vain 6 prosenttia maailman sovelluskehittäjistä on naisia, ja Suomessakin naisten osuus tekniikan alan tutkinnon suorittaneista on vasta 20 prosenttia. 

Ohjelmaan valitaan mukaan 25 nuorta. Aiempaa kokemusta teknologia-alalta ei vaadita.

– Odotamme hakijoiksi kaikenlaisia nuoria, jotka ovat kiinnostuneita laajentamaan omaa ymmärrystään teknologia-alan tasa-arvosta ja alan tarjoamista moninaisista mahdollisuuksista. Nuoret oppivat, kuinka he voivat itse toimia teknologia-alalla moninaisin tavoin ja kuinka he voivat vaikuttaa tasa-arvon puolesta eri keinoin, Plan International Suomen vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Maiju Tuomainen kertoo.

 

Teknologia-ala kaipaa lisää naisia. Future Femalen ja Plan Internationalin koordinoima mentorointiohjelma tarjoaa nuorille mahdollisuuden laajentaa ymmärrystä teknologia-alasta. Kuva: Unsplash

 

Nuorten mentorit tulevat teknologia-alan yrityksistä ja heidän rekrytoinnistaan on vastannut Future Female. Toukokuuhun kestävä mentorointi sisältää kolme kaikille yhteistä tapaamista, joiden välissä on lisäksi työskentelyä mentoreiden kanssa. Kevään aikana on tarkoitus suunnitella myös vaikuttamistempaus huhtikuussa järjestettävään Girls in ICT -päivään. Osallistujien toivotaan voivan sitoutua ohjelmaan 5-10 tuntia kuukaudessa.

Ohjelmasta kiinnostuneet nuoret voivat hakea mukaan 31.1.2021 asti. Lisätiedot ja linkki hakulomakkeeseen löytyvät Future Femalen verkkosivuilta.

 

Kansikuva: Tanskan Plan International nosti Girls Get Equal -kampanjassaan esiin sen, miten tärkeää tytöille ja nuorille naisille on taata mahdollisuus seurata unelmiaan. Kuvassa tanskalaiset naispelaajat Nicole ja Vicky, jotka ovat kohdanneet häirintää pelimaailmassa. VIDA / Christian Kirkeby / Plan International

 

Lue myös:

Viime syksynä julkaistu Kaikki koodaa -kirja esittelee yleistajuisesti it-alaa ja kertoo uratarinoiden kautta teknologia-alan työmahdollisuuksista. Ite wikin haastattelussa kirjasta kertoivat sen kirjoittaneet Vlada Laukkonen ja Maria von Kügelgen.