Työelämässä digitalisaatio koskettaa jo jokaista toimialaa. Lisäksi digitaaliset palvelut näyttelevät koko ajan isompaa roolia myös vapaa-ajassamme. Jos olet kiinnostunut perehtymään ohjelmointiin, data-analytiikkaan tai johonkin muuhun digitalisaation osa-alueeseen, ei monivuotisen tutkinnon suorittaminen ole ainoa mahdollisuus osaamisen päivittämiseksi. Suomalaiset korkeakoulut tarjoavat jälleen keväällä 2021 liudan kaikille avoimia it-alan verkkokursseja, joista listasimme muutaman alle.

Blockchain Business Applications

Tekniikan alan verkostoyliopisto FiTechin tarjonnassa on mistä valita. Pelkästään kevätlukukaudella 2021 alkaa kymmeniä kursseja. Viime syksynä lanseerattiin myös uusi FiTech101: Digi & Data -kurssikokonaisuus, joka koostuu ohjelmointiin ja dataan perehdyttävistä verkko-opinnoista. Uusin MOOC-kurssi syventyy lohkoketjujen perusteisiin ja niiden hyödyntämiseen liiketoiminnissa.

Lisätietoa FITech 101: Blockchain Business Applications -kurssista

Building AI

Helsingin yliopiston ja Reaktorin suosittu Elements of AI sai viime syksynä odotetun jatko-osan, joka nimensän mukaisesti keskittyy antamaan perustiedot tekoälysovellusten kehittämisestä. Kolmeen vaikeustasoon jaetun kurssin voi suorittaa myös ilman koodausosaamista. Ylemmillä taitotasoilla vaaditaan kuitenkin Python-ohjelmointikielen perusteiden tuntemista.

Building AI -kurssin alusta

Cyber Security Base

Kyberturvallisuuden maailmaan voi hypätä Helsingin yliopiston ja F-Securen ilmaisella kurssisarjalla, jonka kevätlukukauden toteutus jatkuu toukokuun loppuun asti. Aloittaa voi joustavasti 1.2.2021 alkaen. Ensimmäinen viiden opintopisteen kokonaisuus sisältää kyberturvallisuuden perusteet, tietoa ohjelmistojen suojaamisesta ja projektin.

Lisätietoa Cyber Security Base -kurssista

 

Digitalisaatiosta ja it-alasta kiinnostuneille löytyy monia opiskelumahdollisuuksia. Yhä useammin kursseja järjestetään myös kokonaan verkossa. Kuva: Unsplash

 

Digimarkkinointia käytännössä

Jyväskylän yliopiston kurssilla tutustutaan digimarkkinointiin ja erityisesti Googlen työkaluihin. Kurssilla käsitellään muun muassa hakukoneoptimointia, somemarkkinointia ja yrityksen verkkonäkyvyyttä. Opintopisteiden lisäksi kurssista saa Googlen myöntämän sertifioinnin.

Lisätietoa Digimarkkinointia käytännössä -kurssista

Digitaalinen liiketoiminta ja ketterä kehitys

Maaliskuussa alkava XAMK-ammattikorkeakoulun opintojakso pureutuu digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuuksiin. Kurssikuvaus lupaa myös tutustuttaa ketteriin menetelmiin. Ilmoittautuminen kurssille jatkuu helmikuun loppuun asti.

Lisätietoa Digitaalinen liiketoiminta ja ketterä kehitys -kurssista

Haluatko oppia koodaamaan? 

AMKoodarin maksuttomat kurssit koostuvat viiden ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Kursseja löytyy niin web- kuin mobiilikehityksestä kiinnostuneille.

Full Stack Open on kurssi modernista websovelluskehityksestä kiinnostuneille. Sen aikana otetaan haltuun muun muassa React ja TypeScript. 

HC2 eli Highway to Code on sekin suomalaisten ammattikorkeakoulujen noin puolivuotinen kurssikokonaisuus, jonka aikana opiskellaan ohjelmointia. Esittelimme HC2:n viime syksynä julkaistussa jutussa

Itä-Suomen yliopisto kertoo, että keväällä 2021 sen avoimessa yliopistossa alkavat tietojenkäsittelytieteen opinnot ovat maksuttomia.


Kansikuva: Unsplash


Lue myös:
 

Mitä yritysten tulee tietää tekoälyn etiikasta? Asiantuntijat vastasivat kuuteen kysymykseen

Etlan kyberturvaselvitys: Miten Suomen yritykset pärjäävät kasvavien kyberuhkien keskellä?

Avoimuutta ja luottamusta tuovalla lohkoketjulla on monia käyttökohteita