Joulukuussa Apple ja Google listasivat vuoden parhaat applikaatiot, ja Apple julkaisi lisäksi sovelluskauppansa vuoden 2020 ladatuimmat sovellukset. Ykköseksi Applen ladatuimpien ilmaissovellusten listalle nousi etäkokoussovellus Zoom, joka on varmasti tullut tänä vuonna monelle tutuksi etätöistä ja -opinnoista. Zoom rikkoi käyttäjäennätyksiä jo keväällä. 

Sosiaalisen median palveluista ladatuin oli TikTok, joka peittosi Facebookin omistamat Instagramin, Messengerin sekä Facebookin. Peleistä puolestaan suosituin oli moninpeli Among Us, joka mahdollistaa yhdessä ystävien kanssa pelaamisen myös etäolosuhteissa.

Ennätyksiä sovelluskaupassa rikottiin jo 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Vuosi 2020 on ollut monin tavoin poikkeuksellinen, mikä on näkynyt myös sovelluskaupassa. Ennätyksiä sovelluskaupassa rikottiin jo 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun kuluttajat käyttivät sovelluksiin yli 23 miljardia dollaria.

Vuoden kolmannella neljänneksellä Googlen Play-kaupan sovelluslataukset nousivat 28,3 miljardiin latauskertaan. 

Vauhti on siis jatkunut vuodesta 2019, joka myös oli sovelluskaupalle ennätyksellinen; tuolloin 204 miljardin latauskerran raja rikkoutui ja kuluttajat käyttivät sovelluksiin yhteensä 120 miljardia dollaria. Yhdysvalloissa ihmiset käyttivät jo keskimäärin enemmän aikaa applikaatioiden parissa kuin televisiota katsellen. 

Katso Applen vuoden 2020 ladatuimpien ilmaissovellusten lista alta:

 

 

Kansikuva: Unsplash

Lue myös:

TOP50 Suomen suurimmat it-yritykset vuonna 2019

Ite wiki listaa ohjelmistoalan uudet referenssit – AR-sovellus, e-urheilua, ERP-toteutuksia, lehmien hyvinvointia ja paljon muuta

TOP 150 katsotuimmat it-konsultti- ja ohjelmistoyritykset Ite wikissä vuonna 2019

Markkinapaikat ja alustat tulevat jokaiselle toimialalle – alustatalouden aikana tarvitaan alustastrategia

TOP 2 it-yritysten verkkosivujen suunnittelussa ja hakukoneoptimoinnissa huomioitavat asiat