Kansainvälinen teknologiayritys IBM ostaa pilvipalveluiden sekä sovellusten muutos- ja hallintapalveluiden tarjoajan Nordcloudin. Kaupan toteutumisen jälkeen Nordcloud toimii itsenäisenä IBM-yrityksenä. Taloudellisia yksityiskohtia ei kerrota julkisuuteen, mutta kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Helsingissä pääkonttoriaan pitävän Nordcloudin tavoitteena on auttaa yrityksiä tulemaan ketterämmiksi pilvipalveluiden avulla. IBM:n julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että Nordcloud sijoittui Financial Timesin nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon, ja Gartner nimesi sen johtavaksi pilvipalvelujen tarjoajaksi Euroopassa.

Nordcloud sijoittui Financial Timesin nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon.

”IBM:n avoin hybridipilvi täydentää hyvin pilvikohtaista lähestymistapaa, joka auttaa asiakkaita kehittämään liiketoimintaansa pilvipalvelujen avulla”, sanoo Fernando Herrera, Nordcloudin hallituksen puheenjohtaja ja perustaja. 

”Asiakkaamme käyttävät sovellusten modernisointiin entistä kokonaisvaltaisempaa pilvipohjaista lähestymistapaa, joka mahdollistaa toiminnan perinteisessä IT-ympäristössä, yksityisissä pilvipalveluissa ja julkisissa pilvipalveluissa”, kertoo John Granger, pilvisovellusten innovaatioista vastaava ja IBM Global Business Services -liiketoiminnan johtaja. 

”IBM:n Nordcloud-hankinta lisää syvällistä asiantuntemustamme, joka edistää asiakkaidemme digitaalista transformaatiota ja tukee IBM:n avoimen hybridipilvialustan käyttöönottoa. Nordcloudin pilvipohjaiset työkalut, menetelmät ja osaaminen lähettävät vahvan signaalin siitä, että IBM on sitoutunut toimittamaan asiakkailleen onnistuneen reitin pilvipalvelun käyttöön”, Granger kertoo.

IT-alan analyytikot ovat arvioineet, että pilvipalveluiden markkinat ylittävät 200 miljardia dollaria vuoteen 2024 mennessä. IBM:n mukaan tämä hankinta on viimeisin esimerkki siitä, kuinka yhtiö pyrkii laajentamaan avoimen hybridipilvipalvelutarjoamansa laajuutta ja syvyyttä hallitakseen monimutkaisia integraatioita ja teknologioita.

 

Lue myös:

Maailman ladatuimmat mobiilisovellukset vuonna 2019

Digipeleihin käytetään jo yli seitsemän tuntia viikossa – mobiilipelien suosio ylittää tietokone- ja konsolipelaamisen

Tutkimus: koronakevät lisäsi suomalaisten ääni- ja videopuheluita, etätyöläisten määrä kasvanut maltillisesti