Google on suomalaisten it-ammattilaisten mielestä houkuttelevin työnantaja, selviää tutkimus- ja konsultointiyhtiö Universumin teettämästä ammattilaistutkimuksesta, jonka tulokset julkaistiin viime viikolla. Googlen perässä toiselta sijalta löytyy Microsoft ja kolmannelta Reaktor. Suurimmat nousijat listan viidentoista kärjessä olivat puolestaan YLE (12), Suunto (13) sekä Elisa (15). 

Alla olevaan taulukkoon on koottu tutkimukseen osallistuneiden it-ammattilaisten näkemys ihannetyönantajien kymmenen kärjestä.

 

 

Työpaikan vaihtaminen kiinnostaa 

Universum kertoo tutkimustuloksia käsittelevässä blogissaan, että viime vuoteen verrattuna yhä useampi vastaaja ilmoitti halukkuudestaan vaihtaa työpaikkaa seuraavan vuoden aikana. Kaikista vastaajista tätä mieltä oli 36 prosenttia ja it-ammattilaisista 33 prosenttia. Tutkimus toteutettiin marraskuun 2019 ja elokuun 2020 välillä, joten oletettavasti vastauksissa näkyy myös koronakriisin vaikutus. Silti Universum Finlandin maajohtaja Mika Sallinen yllättyi tuloksesta.

”Silti mietityttää tuo vaihtohalukkuus, uskon sen liittyvän epävarmuuteen oman työnantajan talouden, ja ehkä myös koko muun ympäristön, suhteen. Tämä varmasti jakaa vastaajia: osa haluaa tarrautua nykyiseen, kun on epävarmuutta ilmassa, mutta 36% näkee vaihtamisen parempana ratkaisuna. Jokainen työnantaja voi sitten itse miettiä miten iso kustannus siitä tulisi, mikäli omasta porukasta vaihtuisi kolmasosa vuoden aikana”, hän pohtii blogissa.

”Osa haluaa tarrautua nykyiseen, kun on epävarmuutta ilmassa, mutta 36% näkee vaihtamisen parempana ratkaisuna.”

Naiset ja miehet nimesivät ihanteellisen työnantajan ominaisuuksiin osittain eri asioita. Universum kertoo, että naisvastaajien keskuudessa korostui miehiä enemmän työnantajan merkityksellinen päämäärä, mahdollisuus vaikuttaa sekä työnantajan arvostettu asema. Miehet taas pitivät tärkeämpinä korkeaa palkkaa tulevaisuudessa, houkuttelevia tuotteita ja palveluita sekä mahdollisuutta esimiestehtäviin.

Universumin toteuttamaan Suomen ammattilaistutkimukseen osallistui tänä vuonna 7077 ammattilaista. It-ammattilaisten lisäksi vastaajat edustivat kuutta eri toimialaa. Jokaiselta toimialalta koottiin oma listansa houkuttelevimmista työnantajista. Aiemmin tänä vuonna uutisoimme myös Opiskelijat 2020 -tutkimuksesta, jossa it-alan opiskelijat nimesivät omat ihannetyönantajansa.

 

Kuva: Unsplash

 

Lue myös:

TOP50 Suomen suurimmat it-yritykset vuonna 2019

Ite wiki listaa ohjelmistoalan uudet referenssit – AR-sovellus, e-urheilua, ERP-toteutuksia, lehmien hyvinvointia ja paljon muuta

TOP 150 katsotuimmat it-konsultti- ja ohjelmistoyritykset Ite wikissä vuonna 2019

Suosittu Elements of AI sai jatko-osan – Building AI -verkkokurssi syventää ymmärrystä tekoälystä

Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”