Milja Köpsi on Nordic Women In Tech -palkintogaalan Diversity Leader of the Year. Palkinto jaetaan vuosittain eri tavoin menestyneille teknologia-alan naisille Pohjoismaista. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin roolimalleja ja inspiroida naisia teknologia-alalle.

Milja Köpsi luotsaa #mimmitkoodaa-ohjelmaa, jonka tavoitteena on kasvattaa ohjelmistoalan tasa-arvoa ja diversiteettiä. It-ala on Suomessa edelleen hyvin miespainotteinen ala, ja #mimmitkoodaa pyrkii edistämään kaikille yhteisiä mahdollisuuksia kouluttautua ja työllistyä ohjelmistoalalle sukupuolesta riippumatta.

Kilpailussa oli ehdolla kahdeksan ansioitunutta suomalaista naista erilaisista tehtävistä it- ja teknologia-alalla.

”Minusta on hienoa, että #mimmitkoodaa-ohjelma saa näkyvyyttä ja tunnustusta.”

Köpsi kommentoi palkintoa puhelimitse Ite wikille:

– Minusta on hienoa, että #mimmitkoodaa-ohjelma saa näkyvyyttä ja tunnustusta. Olemme aina ajatelleet, että teemme asioita oikein. On hyvä, että muutkin näkevät työmme tuloksen.

Vaikka palkinnonsaajaksi nimettiin Milja Köpsi, todellisia staroja ovat hänen mukaansa kaikki ohjelmassa mukana olevat naiset sekä kouluttajat ja ohjelmaan osallistuvat yritykset, jotka tekevät toiminnasta mahdollista. Palkinnon tuomasta lisänäkyvyydestä on paljon hyötyä.

– Näkyvyys antaa meille enemmän mahdollisuuksia ja herättää uusien ihmisten kiinnostuksen. Oli kyse sitten uusista ohjelmaan osallistuvista naisista, yrityksistä tai rahoittajatahoista, se helpottaa toimintaa huomattavasti, Köpsi kertoo.

 

Kuva: Jyri Keronen / www.jyrikeronen.com

 

Hankkeelle myönnettiin hiljattain myös rahoitusta EU:n rahoittamalta Erasmus-ohjelmalta. Yli 50 000 euron rahoitus liittyy laajempaan ”Becoming a Woman Coder” -ohjelmakokonaisuuteen, jossa #mimmitkoodaa-ohjelman rooli on toimia esimerkkinä naisten koodarikoulutuksen toimintamalleista.

– Erasmus-hankkeessa huomaa, että meillä on paljon sellaista osaamista, jota muissa maissa ei vielä ole. Me olemme päässeet jo pitkälle muihin verrattuna ja pääsemme jakamaan osaamistamme heille, Köpsi kertoo.

Perjantaina 20.11 järjestetään ilmainen #mimmitkoodaa -virtuaalitapahtuma This is not a webinar. Haastatteluhetkellä maanantaina webinaariin oli ilmoittautunut jo 1700 ihmistä.

– Minun mielestäni ilmoittautujien määrä on hyvä osoitus siitä, että softa-ala kiinnostaa naisia. Olemme valinneet ohjelmistoon sekä pehmeitä että teknisiä aiheita, joten tapahtumassa on jokaiselle jotain.

Luvassa on puheenvuoroja muun muassa oppimisesta, uramahdollisuuksista eri toimialoilla, uratarinoita ja tietoa erilaisista teknologioista kuten pilvipalveluista, tekoälystä ja testiautomaatiosta. Puhumassa on myös opetusministeri Li Andersson.

Vaikka koronavirus on tuonut mukanaan paljon haasteita ja aiheuttanut myös #mimmitkoodaa-livetapahtumien peruuntumisen, Köpsi näkee virtuaalisuudessa myös hyviä puolia.

– Virtuaalisuus mahdollistaa täyden paikkariippumattomuuden. Olemme pystyneet tavoittamaan entistä enemmän ihmisiä, ja verkkotoiminta tulee jäämään osaksi toimintaa myös tulevana vuonna, Köpsi kertoo.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla, mitä #mimmitkoodaa:n tulevaisuus tuo tullessaan.

 

#mimmitkoodaa-ohjelman verkkosivut

This Is Not a Webinar ilmoittautuminen

Kansikuva: #mimmitkoodaa