Koronapandemia on saanut yhä useamman toimiston siirtymään etätöihin, ja tämä näkyy edelleen etäkokoussovellusten käyttäjämäärissä. The Verge uutisoi jo alkuvuodesta Microsoft Teamsin käyttäjämäärien nousseen lähes 40 prosenttia viikossa maaliskuun aikana, kun suuret organisaatiot siirtyivät kertarysäyksellä etätöihin ja -opetukseen. Nousujohteinen kasvu on jatkunut myös syksyllä pandemian pitkittyessä ja erilaisten joustavien hybriditöiden yleistyessä. 

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kertoi alkuvuodesta, että Teamsia hyödyntää jo 75 miljoonaa käyttäjää päivässä. Sen jälkeen tiimityökalun aktiivisten päivittäisten käyttäjien määrä on noussut jo 115 miljoonaan, mikä on 50 prosenttia enemmän kuin kuusi kuukautta sitten. Nouseva trendi vaikuttaa kertovan siitä, ettei etätyöajan loppu ole vielä näköpiirissä. Microsoft on myös pyrkinyt kehittämään Teamsia pandemian aikana esimerkiksi lisäämällä Together Mode -tilan, joka mahdollistaa kokouksen osallistujien istumisen virtuaalisesti vierekkäin. 

Tiimityökalun aktiivisten päivittäisten käyttäjien määrä on noussut jo 115 miljoonaan, mikä on 50 prosenttia enemmän kuin kuusi kuukautta sitten.

Myös Teamsin kilpailijat Zoom ja Google Meet ovat olleet rajussa kasvussa viimeisen kuuden kuukauden aikana. Viime keväänä Zoom rikkoi kokoussovellusten käyttäjäennätyksiä 200 miljoonalla käyttäjällä. Sovellusten käyttäjämäärien vertailu on kuitenkin vaikeaa, sillä Zoom ja Google ilmoittavat käyttäjät aktiivisina osallistujina, jolloin päivän aikana useampaan kokoukseen osallistunut tulee lasketuksi moneen kertaan.

Microsoftin palveluista myös LinkedIn on menestynyt hyvin pandemian aikana. Nadella paljasti lokakuun lopussa LinkedInilllä olevan jo 722 miljoonaa käyttäjää.

Katso alta Microsoftin englanninkielinen Teams -esittelyvideo:

 

Kuvalähde: Unsplash

 

Lue myös:

Zoom peittosi kaikki käyttäjäennätykset: 10 miljoonasta 200 miljoonaan päivittäiseen käyttäjään kolmessa kuukaudessa

Ohjelmistoala toipuu: yli puolet yrityksistä palkkaa jo lisää työntekijöitä, kertoo Ohjelmisto- ja e-business ry

Teknologiateollisuuden COVID-analyysi: kasvun avaimet löytyvät digivihreältä kiihdytyskaistalta

Tutkimus: koronakevät lisäsi suomalaisten ääni- ja videopuheluita, etätyöläisten määrä kasvanut maltillisesti

Miten korona vaikuttaa startup-yrityksiin? Slushin covid-19 -kysely paljastaa