Oululainen digitoimisto ja VR-ratkaisujen kehittäjä MeKiwi on kerännyt 400 000 euron rahoituksen virtuaalitodellisuusyksikön ja VR-pelin kehittämiseen.

Yhtiö kertoo tavoitteekseen kehittää tähän asti suurin kotimaisella työllä tehty virtuaalitodellisuuspeli sekä vahvistaa yhtiön virtuaalitodellisuusyksikön B2B-liiketoimintaa. Yhtiö toteuttaa myös yrityksille pelillistämistä sekä virtuaali- ja lisättyä todellisuutta hyödyntäviä ratkaisuja.

”Uskomme että virtuaalitodellisuus on seuraava todella iso juttu teknologiassa.”

Yksi merkittävistä rahoittajista on kotimainen sijoitusyhtiö Rela Invest Oy.

“Syy miksi lähdimme sijoittamaan MeKiwiin johtui heidän erinomaisesta onnistumisesta ensimmäisen VR-pelin julkaisun kanssa. Uskomme että virtuaalitodellisuus on seuraava todella iso juttu teknologiassa, ja MeKiwin tiimi vakuutti meidät osaamisellaan”, kertoo sijoitusyhtiön toimitusjohtaja Joonas Pöllä.

VR-pelin toteuttamisesta vastaa MeKiwin julkaisustudio VRKiwi. Kehitteillä on peli nimeltä Cave Digger 2: Dig Harder, joka ilmestyy PC-pelien julkaisualusta Steamiin ensi vuonna niin sanottuna early access-versiona. Myöhemmin pelistä on tarjoitus julkaista versiot myös PlayStationille ja Oculus Questille.

 

VR-pelejä pelataan virtuaalitodellisuuslasien avulla.

 

Cave Diggerin ensimmäinen osa on ladattavissa Steam-kaupasta. Sitä on ostettu jo 50 000 kappaletta, mikä on MeKiwin mukaan kunnioitettava määrä julkaisuvuosien 2018-2019 vielä suhteellisen pienillä VR-pelimarkkinoilla.

Nyt yhtiö hakee kasvua keskittymällä uuden sukupolven VR-laitteisiin, jotka mahdollistavat VR-pelaamisen entistä edullisemmin.

“Viime vuonna lanseerattiin ensimmäinen täysin langaton standalone-laite, Oculus Quest, jota käyttäjän ei tarvitse kytkeä enää mihinkään. Näin järjestelmän hinta tuli kertaheitolla yli puolet halvemmaksi verrattuna aikaisempiin tietokone plus VR-laite -systeemeihin”, toteaa MeKiwin VR-tuotannosta vastaava johtaja Jani Kaipainen.

”Järjestelmän hinta tuli kertaheitolla yli puolet halvemmaksi verrattuna aikaisempiin tietokone plus VR-laite -systeemeihin.”

Kaipaisen mukaan Oculus Questin myötä VR-laitteiden käyttäjien kokonaismäärässä on tapahtunut selvää nousua.

“Ehkä se johtuu siitä, että ihmiset etsivät uusia tapoja, miten viettää aikaa kotona ja he päättävät sitten kokeilla VR-laseja, nyt kun niiden lähestyttävyys on parantunut huomattavasti Questin myötä. Lisäksi Facebook julkaisi vastikään uuden toisen sukupolven Questin (Oculus Quest 2), joka parantaa edeltäjäänsä joka osa-alueella.”

15 hengen digitoimiston tulevaisuus näyttää uutisten perusteella valoisalta. Yhtiö kertoo, että heillä on jo ensimmäiset kaksi julkaisusopimusta sovittuna kahden kansainvälisen VR-pelistudion kanssa.

“VR-markkinat yleisesti ja meidän näkökulmasta näyttävät tällä hetkellä paremmalta kuin koskaan aiemmin minun työhistoriani aikana”, päättää Jani Kaipainen.

 

MeKiwin Ite wiki-profiili

MeKiwin verkkosivut

 

Kuvat: MeKiwi

 

Lue myös: