Pikaruokaketju Hesburger ja turkulais-helsinkiläinen ohjelmistotalo Taiste ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2017. Nyt yhtiöiden välinen side vahvistuu, sillä Hesburger on ilmoittanut tekevänsä merkittävän sijoituksen vähemmistöosuuteen Taisteesta.

Jatkossa Taiste tulee suunnittelemaan ja toteuttamaan merkittävän osan Hesburgerin teknologiaratkaisuista. Yhtiöt tekevät yhteistyötä data-analytiikan, palvelumuotoilun ja teknologian saralla.

Merkittävin kehityskohde on tällä hetkellä Hesburgerin toiminnanohjausjärjestelmän kokonaisuudistus. Digitaalinen kehitys on Hesburgerille tärkeä kilpailuvaltti.

”Hesburger on jo varhaisessa vaiheessa yhdistänyt tietotekniikan ravintoloiden toimintaan ja se on meille tänäkin päivänä valttikortti.”

”Hesburger on jo varhaisessa vaiheessa yhdistänyt tietotekniikan ravintoloiden toimintaan ja se on meille tänäkin päivänä valttikortti. Teknologian rooli ravintola-alalla kasvaa koko ajan. Siksi tarvitsemme ketterän ja pitkäaikaisen kumppanin, joka ymmärtää pikaruoka-alan erityispiirteet. Läheisen yhteistyön avulla uskomme saavamme vieläkin enemmän hyötyjä muun muassa data-analytiikan ja tekoälyn kautta”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela kommentoi.

Asiakkaalle digitaalisuus näkyy Hesburger-ravintoloissa esimerkiksi mobiilisovelluksen ja digitaalisten tilauspäätteiden muodossa. Kuponkeja, bonuksia ja maksuratkaisuja sisältävän Hesburgerin mobiilisovelluksen kerrotaan olevan yksi Suomen suosituimmista, sillä se on ladattu jo yli 2,2 miljoonaan laitteeseen.

 

Hesburgerin mobiilisovellus on ladattu jo 2,2 miljoonalle laitteelle.

 

Myös Taisteen toimitusjohtaja Oscar Salonaho kommentoi uutista:

“Kyse on huikeasta mahdollisuudesta viedä perinteisen suomalaisen brändin järjestelmiä niin bisnes- kuin kuluttajapuolellakin seuraavaan vaiheeseen. Samalla ratkaisu mahdollistaa investoinnit Taisteen kiihdytettyyn kasvuun ja hyvinvointiin. Yhteinen etumme on, että pysymme muutoksen jälkeenkin itsenäisenä toimijana. Tarkoituksena on muun muassa kasvattaa merkittävästi henkilöstön määrää seuraavien vuosien aikana.”

Turussa ja Helsingissä toimiva Taiste on perustettu vuonna 2009 ja työllistää 34 henkilöä.

Hesburger työllistää yli 7900 ihmistä ja palvelee päivittäin lähes 200 000 asiakasta.

 

Lue myös Taisteen kanssa tehty artikkeli Ohjelmistokehittäjän ja designerin tiivis yhteistyö tuotekehityshankkeessa johtaa korkeatasoiseen käyttökokemukseen.

 

Taisteen Ite wiki-profiili

Taisteen verkkosivut

 

Kuvat: Hesburger

 

 

Lue myös: