Huomenna 28.10.2020 vietetään ensimmäistä kansallista Salasanapäivää. Aamupäivän aikana järjestettävässä suorassa verkkolähetyksessä seurataan, miten helposti hakkerilta onnistuu salasanojen murtaminen. Tapahtumaan osallistuvat KyberVPK:ssa vaikuttavat Timo Miettinen ja Laura Kankaala. Katsojille tarjotaan myös ohjeet ja vinkit hakkerin päihittämiseen ja turvalliseen salasanojen hallintaan. 

Iltapäivällä on ohjelmassa muun muassa F-Securen Erka Koivusen puheenvuoro laadukkaista salasanoista.

”Tavoitteemme on, että kansallinen Salasanapäivä innostaa jokaista ottamaan käyttöön turvallisemmat keinot tiliensä suojaamiseksi. Vahvat salasanat, monivaiheinen tunnistautuminen ja salasanojen hallintaohjelmat parantavat niin yksittäisen käyttäjän kuin kansallistakin digiturvaa”, sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Kalle Luukkainen tiedotteessa.

Tavoitteemme on, että kansallinen Salasanapäivä innostaa jokaista ottamaan käyttöön turvallisemmat keinot tiliensä suojaamiseksi.”

Salasanapäivä on osa eilen käynnistynyttä Digiturvaviikkoa, jonka Digi- ja väestötietovirasto (DVV) järjestää yhdessä keskeisten digitaalisen turvallisuuden toimijoiden kanssa. 

Tarjolla on myös koulutuksia ja mobiilipeli

Digiturvaviikon tarkoituksena on lisätä organisaatioiden ymmärrystä digitaalisesta turvallisuudesta. Järjestäjät haastavatkin työpaikat ja niiden henkilöstön käyttämään viikon aikana yhden työtunnin digitaalisen turvallisuuden edistämiseen. Haasteen suorittamiseksi on tarjolla muun muassa koulutuksia ja Digiturvallinen elämä -mobiilipeli, josta julkaisimme aiemmin tänään arvion. 

 

Digi- ja väestötietovirasto kertoi maanantaina Twitterissä, että Digiturvaviikon alkaessa mukana oli jo yli 240 organisaatiota. Kuva: kuvakaappaus

 

”Meidän jokaisen on entistä tärkeämpää osata toimia turvallisesti digitaalisessa maailmassa. Siksi haluamme tarjota organisaatioille ja niiden henkilöstölle digiturvataitojen kehittämiseen keinoja, joihin on helppo tarttua”, DVV:n johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku sanoo.

Meidän jokaisen on entistä tärkeämpää osata toimia turvallisesti digitaalisessa maailmassa.”

Organisaatioiden johdolle ja ICT-asiantuntijoille on tarjolla monipuolista verkko-ohjelmaa koko loppuviikon ajan. Torstaina keskustelun teemana on varautuminen häiriötilanteissa. Perjantaiaamuna puhutaan puolestaan informaatiovaikuttamisesta ja viikon päättää Digiturvaviikko vastaa -verkkolähetys, jonka aikana digitaalisen turvallisuuden asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Oman kysymyksensä voi lähettää etukäteen Digiturvaviikon verkkosivuilta tai sosiaalisessa mediassa tunnisteella #Digiturvaviikko.

Digiturvaviikon tarkemman päiväkohtaisen ohjelman ja linkin suoriin lähetyksiin löydät täältä.

 

Kansikuva: Unsplash

 

Lue myös:

Kyberturvaa pienyrityksille – uusi opas auttaa suojautumaan kyberuhilta

Turvakäräjät-podcast tekee tietoturvasta rentoa ja yleistajuista – haastattelussa tietoturva-asiantuntija Laura Kankaala

Identiteettivarkauden kohteeksi voi joutua kuka tahansa – mikä on identiteettivarkaus ja miten siltä voi suojautua?

Team Whackille kaikki on hakkeroitavissa – Ylen tv-sarja näyttää miten helposti tietoturva on murrettavissa