Tietokonefestivaali Assembly liittyi viime viikolla lukuisten muiden suurtapahtumien joukkoon ilmoittamalla, että koronavirustilanteesta johtuen tämän vuoden live-tapahtumaa ei järjestetä. 

Kesän tapahtuman korvaa 14-18.10 järjestettävä Assembly online 2020. Kaikille avoimeen tapahtumaan pääsee osallistumaan osoitteessa assembly.org. Kokeneet Assembly-kävijät pääsevät jälleen nauttimaan demoscenestä ja pelaamisesta, mutta niiden rinnalle on suunnitteilla uuttakin ohjelmaa.

”Emme halunneet katkaista pitkää tapahtumaperinnettä, vaikka korona fyysisen tapahtuman nyt kaatoikin. Virtuaalisena tapahtuman sisältö laajenee entisestään. Assembly-kävijöille tutut demoscene ja pelaaminen pysyvät yhä ohjelmiston kulmakivinä, mutta ne saavat nyt rinnalleen runsaasti uusia aktiviteetteja digitaalisen kulttuurin eri alueilta. Tarjolla on aiempaa enemmän ohjelmaa, johon myös uusien tulokkaiden ja harrastajien on helppo osallistua”, Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi kertoo Telian julkaisemassa tiedotteessa.

Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018. Telian esports-tiimin Niklas Segercrantz muistuttaa, että pelaaminen kasvattaa suosiotaan.

Tarjolla on aiempaa enemmän ohjelmaa, johon myös uusien tulokkaiden ja harrastajien on helppo osallistua.”

”Digitaalinen elämä ei koronan takia katoa mihinkään, päinvastoin. Se kasvaa. Ihmiset viettävät vapaa-aikaa eri tavoin kuin ennen, ja esimerkiksi pelaamisen suosio on kasvussa. Haluamme Assemblyn kanssa löytää uusia keinoja tuoda pelaamista näkyväksi laajemmallekin yleisölle”, hän sanoo.

Ensimmäinen Assembly järjestettiin vuonna 1992 ja lähes 30 vuodessa tapahtuma on kasvanut huimasti. Reilun kuukauden päästä ohjelmassa on päivittäisiä livelähetyksiä, esports-turnauksia, pelaamista, luentoja ja kilpailuja digitaalisen kulttuurin alueelta. Lähetyksiin pääsevät kotilanit ja pelitilat ympäri Suomea.

 

Tältä näytti Assembly-tietokonefestivaalilla vuonna 2016. Kuva: Aleksi Kinnunen/ASSEMBLY Organizing

 

Nummi odottaa, että virtuaaliseen tapahtumaan löytävät tiensä nekin tietotekniikasta kiinnostuneet, jotka eivät vielä ole vierailleet Assemblyssä.

”Ja nyt, kun tila ja maantiede eivät enää tapahtumaa rajoita, odotettavissa on myös aiempaa enemmän digitaaliseen kulttuuriin intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä kokoontuneena yhteen luomaan, kilpailemaan ja pitämään hauskaa. Assembly ei pysähdy.”

 

Kansikuva: Telia

 

Lue myös:

TOP 15 maailman myydyimmät pelikonsolit – konsoleita on myyty maailmassa yhteensä yli 1,56 miljardia kappaletta

Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019

TOP 10 eniten tuottaneet mobiilipelit kautta aikojen