Kilpailu suomalaisesta tv- ja elokuvayleisöstä kiihtyy, kun yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Disney+ aloittaa toimintansa Suomessa 15. syyskuuta.

Disney+ on julkaissut kokonaisuudessaan Suomessa saataville tulevan ohjelmakirjastonsa. Vaikuttavalta kuulostavaan valikoimaan kuuluu yli 6300 nimikettä. Tarjolla on muun muassa 30 tuotantokautta Simpsoneita, menestysmusikaali Hamiltonin filmatisointi, yli 30 Marvel-elokuvaa, Pixar-elokuvia ja suosittuja tv-sarjoja kuten The Mandalorian.

Disney+ tulee lanseerauksen jälkeen maksamaan tilaajalle 6,99 € kuukaudessa tai 69,99 € vuodessa, ja tarjolla on myös ennakkotarjous 59,99 € vuosihintaan. Hinnoittelua voi kutsua jopa aggressiiviseksi, sillä se on lähes kaikkia kilpailijoita edullisempi. Esimerkiksi Viaplay maksaa suomalaisille halvimmillaan 12,99 € / kk, Netflix 7,99 € / kk, HBO Nordic 10,95 € / kk ja C More 12,95 € / kk. Halvempi on ainoastaan Amazon Prime Video, joka kustantaa suomalaisille 5,99 € kuukaudessa.

Hinnoittelua voi kutsua jopa aggressiiviseksi, sillä se on lähes kaikkia kilpailijoita edullisempi.

Disney+ tukee kaikkia yleisimpiä katselulaitteita kuten älytelevisioita, pelikonsoleita, tietokonetta ja mobiililaitteita. Tilaus sallii palvelun käytön neljällä laitteella samanaikaisesti ja yhdelle tilaukselle voi perustaa seitsemän käyttäjäprofiilia, joille palvelu tarjoaa henkilökohtaisia suosituksia. Lapsille voi perustaa lapsiystävällisen ja ikätasolle sopivaa sisältöä tarjoavan käyttäjäprofiilin.

Disney on lupaillut myös Disney+:n “isoveljen” Hulun laajentamista Suomeen vuonna 2021. Jo 12 vuotta toiminut Hulu on vuonna 2017 perustettua Disney+:aa suurempi, ja sillä on noin 30 miljoonaa tilaajaa.

Suomessa toimii suuri määrä kilpailevia kotimaisia ja ulkomaisia suoratoistopalveluita. Koronapandemialla on ollut suotuisa vaikutus striimauspalveluille, sillä kotiin linnoittautuneet ihmiset ovat katselleet suoratoistosisältöjä jopa niin paljon, että tietoverkkojen siirtonopeus on kärsinyt. Useat striimauspalvelut ovat raportoineet voimakkaasti kasvaneista asiakasmääristä koronapandemian aikana. Kun arki koronan jälkeen palaa, kilpailu kuluttajien ajasta tulee jälleen kovenemaan, ja aika näyttää kuinka moneen striimauspalveluun kuluttajat haluavat aikaansa ja rahaansa laittaa.

Disneyn klassikkoelokuva Mulanin uudelleenfilmatisointi saa Suomen ensi-iltansa Disney+:ssa 4. joulukuuta. Katso elokuvan traileri allaolevalta videolta:

 

 

Lue myös: