Nordic Women In Tech Awards -palkintogaalassa palkitaan vuosittain eri tavoin menestyneitä teknologia-alan naisia Pohjoismaista. Palkinnon avulla pyritään juhlistamaan naisia it-alalla ja tuomaan esiin inspiroivia roolimalleja.

Vuoden 2020 ehdokaslistat on nyt julkistettu. Palkinnon saajaksi ehdotettiin noin 200 henkilöä, joiden joukosta shortlistille on valittu viisi ehdokasta kuhunkin palkintokategoriaan. Lopulliset voittajat valitaan marraskuun 12. päivänä Kööpenhaminassa.

Lopulliset voittajat valitaan marraskuun 12. päivänä Kööpenhaminassa.  

Suomesta ehdolla on kahdeksan teknologia-alalla puurtavaa naista.

Ehdolla Women in Tech Advocate of the Year -kategoriassa ovat Tespackin co-founder Caritta Seppä ja Accenturen johtava konsultti Riikka Uimonen Accenturelta. Caritta Sepän perustama Tespack on palkittu EU:n parhaana energia-alan startupina ja Seppä itse on päässyt Forbesin arvostetulle 30 under 30-listalle. Riikka Uimonen tunnetaan Accenturen lisäksi Tampereen yliopiston työvoiman ja työeläkevakuuttamisen väitöskirjatutkijana.

Initiative of the Year-kategoriassa ehdolla on Olesja Hännikäinen Accenture Liquid Studiolta. Entrepreneur of the Year-kategoriassa ehdolla on laskutuspalveluita tarjoavan Good Sign Ltd:n perustaja Taija Engman ja pankki- ja maksupalveluratkaisuihin erikoistuneen Enfucen co-founder Denise Johansson.

Diversity leader of the Year -ehdokkaana on Milja Köpsi, joka tunnetaan puuhanaisena #mimmitkoodaa -hankkeessa. Naisia teknologia-alalla tukeva hanke sai hiljattain myös merkittävän EU-rahoituksen. Digital Leader of the Year -kategoriassa ehdolla on Islet Groupin CEO Janina Luoto. Vuoden kehittäjäksi Developer of the Year -kategoriassa on ehdolla Katja Karhu Accountor Finagolta.

Accenture onnitteli Riikka Uimosta ehdokkuuden johdosta:

 


Nordic Women In Tech Awards -palkinnon taustalta löytyy voittoa tavoittelematon tanskalainen WonderCoders -organisaatio, joka pyrkii tukemaan ja voimauttamaan it-alalla työskenteleviä ja sille pyrkiviä naisia.  Teknologia-alan naispuolisille roolimalleille on tarvetta, sillä naiset ovat edelleen alalla merkittävästi vähemmistössä.

Teknologiateollisuuden julkaiseman tilaston mukaan alan työntekijöistä Suomessa naisia on vain 21,6 %. Kiinnostusta teknologia-alaa kohtaan kuitenkin löytyy, sillä esimerkiksi #mimmitkoodaa -verkostoon Suomessa kuuluu yli 6000 naista.

 

Nordic Women In Tech Awardsin verkkosivut

 

Lue myös: