Suomen pelialan toimijoiden aloittama Pelimetsä-hanke on kerännyt puolen miljoonan euron lahjoituksen Luonnonperintösäätiölle. Kyseessä on säätiön historian suurin yksittäinen lahjoitus.

Summan takana on 29 pelialan yritystä ja vaikuttajaa. Summalla ostettiin ja suojeltiin 134 tuhatta neliömetriä metsää Hauholla ja Inarissa. Luonnonperintösäätiö takaa metsille pysyvän ja lakisääteisen suojelun.

Alueet ovat Hauholla sijaitseva 54 hehtaarin Utterinvuori sekä Inarin lähellä sijaitseva 80 hehtaarin Tsiuttajoen ikimetsä. Tsiuttajoelta löytyy myös poroerottelupaikka ja luontaiselinkeinomaisema.

Summalla ostettiin ja suojeltiin 134 tuhatta neliömetriä metsää Hauholla ja Inarissa.

“Halusimme yhdessä saada aikaan jotain positiivista ja pysyvää, sekä rakentaa samalla toimintamallin johon muiden on helppo osallistua myöhemmin”, sanoo hankkeessa mukana oleva Jani Kahrama hankkeen tiedotteessa.

 

 

Hanke alkoi pelialan yksityishenkilöiden ideoimana ja Suomen pelinkehittäjät ry lähti viemään sitä eteenpäin. Suomen pelinkehittäjät on suomalaisten peliyritysten yhteinen etujärjestö.

“Suomen peliala on yhteisöllinen toimiala, joka on myös halukas kantamaan yhteiskunnallista vastuutaan. Pelimetsä on esimerkki molemmista. Pelialan yksityishenkilöiden toiminnasta lähtenyt suojelualoite siirtyi Suomen pelinkehittäjät ry:n eteenpäin vietäväksi. Seuraavaksi on tarkoitus innostaa muita toimialoja ja muiden Pohjoismaiden peliteollisuutta mukaan vastaaviin hankkeisiin”, Suomen pelinkehittäjät ry:n asiamies Koopee Hiltunen kertoo Luonnonperintösäätiön sivuilla.

Pelimetsä-keräys jatkuu osana Pelikehittäjät ry:n toimintaa, ja seuraavia suojelukohteita valitaan lahjoittajien liittyessä mukaan. Keräykseen voi lahjoittaa varoja Luonnonperintösäätiön verkkosivuilla.

 

Lue myös Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille ja Metsähallituksen Retkikompassi on karttapohjainen vuorovaikutuskanava luonnossa liikkujille.