Nokia-puhelimia valmistava HMD Global tiedotti tällä viikolla päättäneensä menestyksekkäästi viimeisimmän rahoituskierroksen ensimmäisen vaiheen, jossa se keräsi 230 miljoonaa dollaria (195 miljoonaa euroa) rahoitusta. Rahoituskierrokseen osallistui joukko HMD Globalin tärkeimpiä globaalisti toimivia strategisia kumppaneita.

HMD Global suunnittele ja markkinoi älypuhelin- ja peruspuhelinvalikoimaa useille eri kohderyhmille ja hintaluokissa. Yhtiö on Nokia-puhelinten ja -tablettien lisensoija yksinoikeudella.

Lisärahoituksen avulla yhtiö aikoo vauhdittaa toimintaansa neljällä osa-alueella. Tarkoituksena on tuoda 5G-puhelimia kuluttajille yhteistyössä amerikkalaisoperaattorien kanssa ja edistää erilaisten digitaalisten palvelujen ja palvelualustojen kasvua vastauksena koronaviruksen tuomiin muutoksiin arjessa. Yhtiö aikoo kasvattaa toimintaansa myös tärkeimmillä kasvumarkkinoilla, kuten Brasiliassa, Afrikassa ja Intiassa.

 

 

Lisäksi yhtiö pyrkii vahvistamaan asemaansa laitteiden lisäksi myös kokonaisvaltaisten mobiilipalvelujen tarjoajana. HMD Global on julkaissut tänä vuonna kansainvälisen datavierailupalvelun HMD Connectin, ostanut ohjelmistoyhtiö Valona Labsin ja rakentanut uuden tutkimus- ja tuotekehitysyksikön Tampereelle.

”Olemme ainoa merkittävä eurooppalainen älypuhelinvalmistaja, ja pysymme uskollisina suomalaisille juurillemme sekä niille ominaisuuksille, jotka asiakkaamme yhdistävät Nokia-puhelimiin.”

HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche kommentoi uutista yhtiön tiedotteessa:

”HMD Global on alusta asti pyrkinyt rakentamaan vahvat suhteet strategisten kumppaneidensa kanssa. Saamamme lisärahoitus vahvistaa entisestään pitkän aikavälin liiketoimintastrategiaamme ja on osoitus yhteisestä tehtävästämme tuoda moderni mobiiliteknologia kaikkien ulottuville. Turvallisuus ja luotettavuus ovat toimintamme kulmakiviä, ja käytämme nyt saatua rahoitusta tarjotaksemme kuluttajille parhaita käyttäjäkokemuksia, joita he odottavat Nokia-puhelimilta. Olemme ainoa merkittävä eurooppalainen älypuhelinvalmistaja, ja pysymme uskollisina suomalaisille juurillemme sekä niille ominaisuuksille, jotka asiakkaamme yhdistävät Nokia-puhelimiin. Vahvoilta kumppaneiltamme saadun tuen myötä odotan innolla Nokia-puhelinten tarinan seuraavaa lukua.”

Sijoituksen myötä HMD Globalin uusiksi omistajiksi tulee joukko HMD:n yhteistyökumppaneita, eli Nokia Technologies, Google ja Qualcomm. HMD Global maksaa Nokialle lisenssituloja myymistään puhelimista, mutta Nokia ei ole aiemmin ollut HMD:n omistaja.

Vuonna 2016 perustettu HMD Global on kasvanut nopeasti perustamisestaan lähtien. Yritys oli Suomen eniten kasvanut it-yritys vuonna 2017 ja Suomen toiseksi suurin it-yritys vuonna 2018.

 

Kuvat: HMD Global press kit