Tänä kesänä on kohistu uusista pelikonsoleista, sillä konsolisodan suurpelurit Sony ja Microsoft aikovat kumpikin julkaista uudet yhdeksännen sukupolven konsolinsa vuoden lopussa. Uusia pelivehkeitä odotellessa voidaan vilkaista, mitkä ovatkaan maailman myydyimmät pelikonsolit.

Finanssiuutissivusto Learnbonds julkaisi tilastot maailman myydyimmistä konsoleista. Vaikka uudet konsolit ja VR:n kaltaiset peliteknologiat herättävät mielenkiintoa, listaa dominoivat kuitenkin melko kauan sitten julkaistut laitteet.

Ykkössijaa pitää vuonna 2000 julkaistu PlayStation 2, jonka valmistus lopetettiin vuonna 2013. Pleikkari kakkosta on myyty globaalisti 157,68 miljoonaa kappaletta ja se pitää itsellään 10,07 % osuutta pelikonsolien kokonaismyynnistä.

Ykkössijaa pitää vuonna 2000 julkaistu PlayStation 2, jonka valmistus lopetettiin vuonna 2013.

PlayStation 2:n suosiota selittävät monet syyt. Se oli markkinoilla hyvin pitkään, sen pelivalikoima oli edeltäjäänsä verrattuna hyvin laaja ja se toimi myös DVD-soittimena.

Learnbondsin mukaan Sonyn konsolit ovat olleet suosittuja erityisesti Euroopassa, jossa PlayStation 2 -konsolia on myyty 55,28 miljoonaa ja PlayStation 4 -konsolia 45,12 miljoonaa.

Toisella sijalla on käsikonsoli Nintendo DS, joka sekin on jo melko iäkäs, sillä sen ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2004. Nintendo DS:ää on myyty 154,9 miljoonaa kappaletta. Kolmantena on Nintendo DS:n esivanhempi Game Boy, joka on Nintendon pitkäikäisin pelikonsoli. Game Boyta valmistettiin vuodesta 1989 vuoteen 2003 ja sitä myytiin 118,69 miljoonaa kappaletta.

Uutisoimme aiemmin tänä kesänä Sonyn ja Microsoftin pian julkaistavista yhdeksännen sukupolven pelikonsoleista. PlayStation 5 ja Xbox Series X on määrä julkaista vuoden 2020 loppupuolella, ja niiden ominaisuuksista ja peleistä on tihkunut odotettuja tietoja pitkin vuotta. Viime aikojen myyntimenestyjä on ollut Nintendo Switch, jonka myyntiluvut ampaisivat hurjaan nousuun koronakevään sekä suositun Animal Crossing New Horizons -pelin myötä.

 

 

Lue myös: