Metsähallituksen ja Zoneatlaksen tuottamasta Retkikompassi-karttapalvelusta on julkaistu uusi versio, ja samalla sen käyttö laajenee Urho Kekkosen ja Nuuksion kansallispuistoihin.

Metsähallitus kertoo verkkosivuillaan Retkikompassin yhdistävän Metsähallituksen, retkikohteilla liikkujat ja alueen yrittäjät avoimen keskustelun avulla. Palvelu on karttapohjainen vuorovaikutuskanava, jossa voi keskustella, kysyä, ehdottaa tai antaa palautetta retkikohteesta. Käyttäjä voi myös lisätä kartalle omia luontohavaintojaan. 

Retkikompassin lopullinen muotoilu tapahtuu käyttäjiltä kerätyn palautteen perusteella. Viime syksynä sitä testattiin Evon ja Ruunaan retkeilyalueilla, joilla myös nykyinen versio on käytössä. Palveluun nyt lisätyt Nuuksio ja Urho Kekkosen kansallispuisto kuuluvat kävijämäärissä mitattuna Suomen suosituimpiin kansallispuistoihin, joten uudistetun palvelun toivotaan houkuttelevan yhä suurempaa testikäyttäjien joukkoa. 

– Tuomalla palvelu saataville suosittuun Nuuksioon voimme tarjota isommalle yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa Retkikompassin tulevaisuuden suuntaan, kehityspäällikkö Jere Rauhala kertoo Metsähallituksen tiedotteessa. 

 

Retkikompassia voi käyttää muun muassa Evon retkeilyalueella. Kuva: kuvankaappaus Retkikompassi-palvelusta

 

Metsähallitus haluaa lisätä digitaalista asiakaspalvelua

Luonnossa liikkumisen ja retkeilyn suosio on kasvanut kohisten ja viime vuosina monet kansallispuistot ovatkin rikkoneet kävijäennätyksiään. Metsähallituksen mukaan Retkikompassin tavoitteena on tehostaa ja parantaa digitaalista asiakaspalvelua retkeilybuumin keskellä. Palvelun avulla pystytään nopeasti tiedottamaan tai varoittamaan yllättävistä tilanteista.

Asiakaspalvelu digitaalisissa kanavissa korostuu jatkuvasti”

– Asiakaspalvelu digitaalisissa kanavissa korostuu jatkuvasti ja erityisesti nyt, kun fyysiset asiakaspalvelupisteet ovat pandemian takia suljettuna, erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen sanoo.

Retkikompassia pääsee käyttämään osoitteessa www.retkikompassi.fi. Nopea vilkaisu kertoi, että palvelusta löytyvät tiedot muun muassa telttailu- ja tulentekopaikoista sekä kalastusalueista. Myös luonnossa liikkujat ovat jättäneet omia kommenttejaan ja dialogi eri osapuolten välillä vaikuttaa sujuvan.

 

Retkikompassi on sosiaalinen karttapalvelu, jossa käyttäjät voivat keskustella ja antaa palautetta retkikohteesta. Palvelun kautta jätettyyn huoltopyyntöön oli reagoitu nopeasti. Kuva: kuvankaappaus Retkikompassi-palvelusta

 

Lue myös: 

Testaa elämäntapahiilijalanjälkesi suuruus  – The Donut -mobiilisovellus inspiroi tekemään ilmastoystävällisiä valintoja