Yritykset ja tutkijat ympäri maailmaa etsivät kiihkeästi seuraavaa akkutekniikan läpimurtoa. Erilaisista akkuinnovaatioista uutisoidaan maailmalla säännöllisesti, mutta monet niistä eivät koskaan päädy tuotantoon.

Kiinalais-australialainen Brighsun New Energy on kehittänyt uudenlaisen litium-rikkiakun, josta luvataan suuria.

Kahdeksan vuoden kehityksen tuloksena syntynyt akkutekniikka mahdollistaa jopa 5-8 kertaa paremman energiatiheyden verrattuna nykyisiin käytössä oleviin akkutyyppeihin. Älypuhelimelle tällainen akku riittäisi viikon käyttövoimaksi, ja sähköautolla voisi körötellä 2000 kilometriä yhden latauksen voimalla.

Kahdeksan vuoden kehityksen tuloksena syntynyt akkutekniikka mahdollistaa jopa 5-8 kertaa paremman energiatiheyden verrattuna nykyisiin käytössä oleviin akkutyyppeihin.

Akun kerrotaan myös säilyttävän kapasiteettinsa erinomaisesti. Testeissä 1700 latauskerran jälkeen akun kapasiteetista oli edelleen jäljellä 91 prosenttia, vaikka lataus- ja purkusyklin pituus oli vain 30 minuuttia. Jos aikaa lyhennettiin 12,5 minuuttiin, oli akun kapasiteetista tallessa tuhannen syklin jälkeen edelleen 74 prosenttia. Näin ollen yksi lataussykli huonontaa akun kapasiteettia vain 0,01 prosenttia.

Rikkiakkuja on kehitetty ennenkin, mutta niiden ongelmana on katodin laajeneminen ja pienten dendriittien kasvattaminen latauksen aikana. Brighsunin kehittämä tekniikka estää polysulfidin muodostumisen rikkikatodiin ja estää näin litiumdendriittien muodostumisen anodissa. Yhtiö on patentoinut menetelmät katodimateriaalien, elektrolyyttien, erottimien ja litiumanodien tuottamiseksi.

Seuraavaksi valmistetaan koe-erä uudenlaisia kennoja. Laajamittaisen tuotannon prosessien suunnitellaan olevan valmiina vuoden 2020 lopussa, ja akun massatuotanto voisi alkaa ensi vuonna.

Laajamittaisen tuotannon prosessien suunnitellaan olevan valmiina vuoden 2020 lopussa, ja akun massatuotanto voisi alkaa ensi vuonna. 

Akkujen pääraaka-aineita kerrotaan olevan Australiassa saatavilla jopa satojen vuosien tarpeisiin, ja akkujen valmistuksen luvataan olevan teollisessa mittakaavassa jopa halvempaa kuin nykyisten akkujen.

Brighsun povaa akkunsa mullistavan sähköautoteollisuuden.  Nykyisin markkinoilla olevien sähköautojen ajomatkat yhdellä latauksella vaihtelevat 300 kilometristä 500 kilometriin. Massatuotantoon ja sähköautokäyttöön päästessään Brighsunin litium-rikkiakku tehostaisi siis sähköautojen kantamaa huomattavasti ja voisi tehdä sähköautoilusta entistä houkuttelevampaa.

Myös muita akkuinnovaatioita on tehty hiljattain. Kirjoitimme aiemmin Yhdysvalloissa kehitetystä tuhoutumattomasta litium-ioniakusta, jota voi muun muassa leikata ja kastella ilman että sen virrantuotanto kärsii.

 

Lähde:
Kauppalehti
Newmobility
Bloomberg