Ohjelmistoalan avoimen markkinapaikan Ite wikin päätoimittaja Johannes Puro vieraili Loyalisticin studioilla podcast-vieraana keskustelemassa Antti Pietilän kanssa it-ostamisesta ja asiakkaiden ostopolusta.

Episodissa Pietilä ja Puro keskustelevat siitä, mitä materiaalia it-alan b2b-ostopolulle tulisi tuottaa ja missä sitä missäkin vaiheessa kannattaa jaella.

Kun asiakasyritysten edustajat etsivät tietoa verkosta ostopäätöksensä tueksi, esiin pääsevät ne yritykset, jotka ovat pitäneet huolta verkkopresenssistään. Podcastissa kuullaan vinkkejä siihen, miten tätä verkkopresenssiä voi hioa paremmaksi ja tavoittaa it-ostajat ostoprosessin eri vaiheissa.

Googlen välityksellä tapahtuva tiedonhankinta on yksi tärkeimmistä tavoista, joilla ostajat etsivät tietoa it- ja ohjelmistoyrityksistä. 

Googlen välityksellä tapahtuva tiedonhankinta on yksi tärkeimmistä tavoista, joilla ostajat etsivät tietoa it- ja ohjelmistoyrityksistä.

“Tänä päivänä suurin osa ostoprosesseista lähtee, vaikka myyjät mitä haluaisi ajatella, liikkeelle asiakkaasta itsestään”, Pietilä toteaa.

Puron mukaan yksi tärkeä pointti on se, että vaikka asiakkuus rakentuisi myyntivetoisesti, tulee myös verkosta haettu tieto osaksi ostoprosessia.

“Tämä on yksi asia, johon it-myyntitiimien pitäisi kiinnittää huomiota. Se on usein heille vähän piilossa”, Johannes Puro kertoo.

Kolmen vartin aikana ehditään luotaamaan muun muassa Ite wikin syntytarinaa, mikä on verkossa jaetun materiaalin merkitys ostoprosessille, miten materiaali kannattaa esittää, mihin referenssitarinoita tarvitaan ja millainen on hyvä referenssitarina.

 

Podcastin voi katsoa videona tai kuunnella tästä:

 

Lue myös