Vuoden 2020 tapahtumakalenteri alkaa olla pian jo täynnä kiinnostavia yritystapahtumia. Yksi niistä on Tulevaisuuden tuotekehitys 2020, joka lupaa koota tuotekehityksen ammattilaiset saman katon alle pohtimaan tulevaisuuden organisaatioiden suuntaviivoja.

Tulevaisuuden tuotekehitys järjestetään 14.5.2020 Epicenter Loungessa Helsingin Mikonkadulla.

Haastattelimme tapahtuman järjestävän Contribyten toimitusjohtaja Henri Hämäläistä siitä, mitä tapahtuma pitää sisällään.

Vuotuisessa seminaarissa paneudutaan tuoteorganisaatioiden kehittämiseen ja uudistamiseen kokonaisvaltaisesti ja pyritään purkamaan siiloja osaamisen ja tekemisen välillä.

“Suomessa on kymmeniä seminaareja, jotka keskittyvät yhteen osa-alueeseen tuotekehityksessä: ketterään toimintaan, DevOps:iin, markkinointiin tai myyntiin. Meidän tavoitteemme on luoda ymmärrystä, että tuoteorganisaatioiden kokonaisvaltainen menestyminen vaatii näiden yhteistoimintaa ja yhdessä menestymistä. Isossa kuvassa meidän unelmamme on tehdä suomalaisesta tuotekehityksestä maailman arvostetuinta”, Hämäläinen kertoo.

”Isossa kuvassa meidän unelmamme on tehdä suomalaisesta tuotekehityksestä maailman arvostetuinta”

Hämäläisen mukaan eri osaamisalueet keskittyvät liiaksi vain parantamaan omaa osaamistaan, kun menestyminen ja voittaminen vaatii kuitenkin yhdessä onnistumista.

“Esimerkiksi haaste voisi olla että tuotekehitys ei ymmärrä asiakkaan ongelmaa tarpeeksi hyvin ja vaikka tekeekin hyvää laatua, niin se ei vastaa asiakastarpeisiin ollenkaan. Toinen haaste on eri projektien tai julkaisujen yli menevä läpinäkyvyys. Vaikka yksittäisten projektien tekeminen on hyvää, niin koko organisaation johtaminen on mahdotonta heikon yhteisnäkymän puutteen takia, joka voi johtua esimerkiksi puutteellisesta työkalusta”

 

 

Hämäläinen korostaa tapahtuman merkitystä yhteistyön lisääjänä. Paikalle toivotaan monipuolisesti eri rooleissa työskenteleviä. Seminaari on luotu henkilöille, joilla on halu ja rohkeus luoda yhteistyötä koko tuote- tai palveluorganisaatioon.

Tulevaisuuden tuotekehitys 2020 on luotu henkilöille, joilla on halu ja rohkeus luoda yhteistyötä koko tuote- tai palveluorganisaatioon.

Roolit vaihtelevat tuotekehityksen ja liiketoiminnan johtajista aina Scrum Mastereihin ja Agile Coacheihin.

“Ilahduttavaa on ollut, että viime vuosina olemme saaneet myös markkinoinnin ja myynnin ammattilaisia paikalle. Alusta asti ideamme on ollut, että saamme paikalle erilaisista rooleista tulevia henkilöitä, jotta näkemykset leviäisivät. Seminaarin yksi tärkeimmistä tavoitteista onkin siis yhteistyön lisääminen organisaatioissa”, hän kertoo.

Pääpuhujana vuoden 2020 seminaarissa on asiakasymmärryksen pioneeriksi tituleerattu kirjailija ja puhuja Colin Shaw.

“Colin on minun silmissäni se asiakasymmärryksen kuumin nimi koko maailmassa. Kirja The DNA of Customer Experience teki minuun syvän vaikutuksen jo jossain vuoden 2008 tienoilla ja hänen uusin kirjansa The Intuitive Customer on asiakasymmärryksen mestariteos”, kertoo Hämäläinen.

Tapahtuman kantava pääteema on voittaminen.

“Vaikka voittaminen kuulostaa näin pehmeiden arvojen aikana karskilta, niin organisaatioiden tavoite on menestyä ja luoda voittava ympäristö. Käsittelemme aihetta muutamalla eri striimillä. Yksi striimi keskittyy liiketoiminta- ja asiakasymmärrykseen, toinen operatiiviseen kyvykkyyteen, eli kykyyn toimittaa tehokkaasti, kolmas strategiseen pitkäjänteisyyteen ja neljäs voittaviin työkaluihin.”

“Vaikka voittaminen kuulostaa näin pehmeiden arvojen aikana karskilta, niin organisaatioiden tavoite on menestyä ja luoda voittava ympäristö.”

Näiden lisäksi seminaarissa on työpajoja ja klinikoita, joilla päästään syvemmälle aiheisiin.

 

Tulevaisuuden tuotekehitys 2020 -tapahtuman verkkosivuilta lisää tietoa tapahtuman agendasta ja lipuista.

 

Contribyten Ite wiki-profiili

Contribyten verkkosivut