Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

F-Securen Identity Theft Checker auttaa testaamaan, oletko joutunut tietovuotojen uhriksi

13.2.2020 - Veera Kujansuu - Tietoturva

F-Secure haluaa jakaa kuluttajille tietoa tietovuotojen vaaroista

Tietoturvayhtiö F-Secure on julkaissut ilmaisen työkalun, jonka avulla kuka tahansa voi tarkistaa, onko joutunut tietovuotojen uhriksi.

Tiedotteessaan yritys kertoo, että identiteettivarkaudet huolestuttavat kuluttajia. F-Securen uuden työkalun luvataan tuovan kuluttajien saataville hyvän kuvan tietovuotojen ja muiden yksityisten tietojen paljastumisen aiheuttamista vaaroista.

“Mitä vähemmän aikaa rikollisilla on käyttää tietojasi hyväkseen, sitä pienempi petos- ja identiteettivarkausriski on. Tällä työkalulla saa käsityksen siitä, mitä tietoja rikollisilla on sinusta nyt”,  kertoo Olli Bliss F-Securen tiedotteessa.

Identity Theft Checker -työkaluun syötetään oma sähköpostiosoite, jonka jälkeen sivusto kertoo havaittujen tietovuotojen määrän ja lähettää sähköpostiosoitteeseen hieman yksityiskohtaisemman tietoturvaraportin. Työkalu ei tallenna sähköpostiosoitetta tai muita tietoja.

Oman sähköpostinsa testaaminen F-Securen työkalulla voi tuoda yllätyksiä niillekin, jotka ajattelevat olevansa tarkkoja tietoturvastaan. Salasanat tulisi vaihtaa säännöllisesti, eikä samaa salasanaa tulisi käyttää useassa eri palvelussa. Kirjautumista edellyttävien palveluiden määrä voi pistää kuitenkin kokeneenkin verkon käyttäjän pään pyörälle.

“Jokainen tietovuoto on muistutus siitä, että yksityisten tietojen suojaaminen edellyttää muutakin kuin vain laitteiden turvaamista”

“Jokainen tietovuoto on muistutus siitä, että yksityisten tietojen suojaaminen edellyttää muutakin kuin vain laitteiden turvaamista. Kuluttajat tunnistavat riskit, mutta kokevat olevansa voimattomia, kun potentiaalisia riskipesäkkeitä on niin paljon: eri pankkitilit, luottokortit, online-palvelut, sosiaalinen media, nettisähköposti ja monet muut”, kertoo Bliss.

Tästä linkistä pääset testaamaan oman sähköpostiosoitteesi tietovuotojen varalta.

 

Lue myös Tietoturvamerkki julkaistu – Suomi aloitti ensimmäisenä Euroopan maana tietoturvasertifikaattien myöntämisen älylaitteille.

 

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Sosiaalinen media
WhatsApp on rikkonut kahden miljardin käyttäjän rajan
Suvi Lindström - Asiakaskokemus
HubSpot tarjoaa yhden alustan asiakaskokemuksen rakentamiseen
Veera Kujansuu - Digitalisaatio
ApuaDigiin -verkkopalvelun työkalut ja menetelmät edistävät PK-yritysten digitalisaatiota
Veera Kujansuu - Tapahtumat
Tulevaisuuden tuotekehitys 2020 yhdistää tuotekehityksen ammattilaiset yli siilojen
Suvi Lindström - SmoothTeam
SmoothTeamin avulla tiimin jäsenet oppivat tuntemaan toistensa vahvuudet ja ymmärtämään erilaisuutta
Suvi Lindström - Mobiilisovellukset
Maailman ladatuimmat mobiilisovellukset vuonna 2019
Veera Kujansuu - Slush
Slush sai uuden toimitusjohtajan
Johannes Puro - Verkostoituminen
Ite wikin verkostoitumislounas ohjelmistokonsultointia tarjoavien yritysten johdolle veti Lasipalatsin Palmuhuoneen täyteen
Suvi Lindström - Asiakastyytyväisyys
TOP5 vinkit täydelliseen asiakastyytyväisyyteen
Lataa lisää