Oulussa maaliskuun 11. päivä järjestettävä Virtual Reality Nordic 2020 -tapahtuma pureutuu VR-teknologiaan ja sen mahdollisuuksiin. Haastattelin tapahtuman järjestävän MeKiwin markkinointijohtaja Begüm Doğania siitä, millainen tapahtuma on kyseessä.

Tapahtuma lupaa tuoda Ouluun VR:n viimeisimmät innovaatiot sekä joukon innostavia puhujia. Miksi juuri Oulu?

“MeKiwi toimii Oulussa, ja meille on hyvin tärkeää olla mukana kehittämässä Oulun mainetta Suomen teknologiapääkaupunkina. Toivomme, että tapahtuma houkuttelee alueelle uusia yrityksiä ja sijoittajia”, Doğan selittää.

”Meille on hyvin tärkeää olla mukana kehittämässä Oulun mainetta Suomen teknologiapääkaupunkina”

MeKiwi on vuonna 2014 perustettu oululainen full stack-digitoimisto, joka erikoistuu virtuaalitodellisuutta hyödyntäviin koulutus- ja pelillistämisratkaisuihin. Virtual Reality Nordic-tapahtuman avulla he haluavat tuoda esiin sitä, mihin kaikkeen VR-teknologiaa voidaan hyödyntää.

“Päivän mittainen tapahtuma sisältää runsaasti VR-aiheisia case-esimerkkejä yrityselämästä, mielenkiintoisia työpajoja ja tietysti verkostoitumista. Päivän aikana on myös ainutlaatuinen tilaisuus päästä keskustelemaan VR-ratkaisuja kehittävien yritysten kanssa”, kertoo Doğan.

Toinen tapahtuman keynote-puhujista on professori Steven LaValle Oulun yliopistosta. LaValle on työskennellyt keskeisessä roolissa Oculuksessa ja tutkii tällä hetkellä yliopistossa virtuaalitodellisuutta ja robotiikkaa. Toisen keynote-puheen pitää muotiyritys Hugo Bossin teknologiajohtaja Erkut Ekinci, joka kertoo miten Hugo Boss hyödyntää VR-teknologiaa tekstiiliteollisuudessa.

 

 

Kenelle tapahtuma sopii?

“VR-teknologia antaa monia mahdollisuuksia yrityksille, markkinoinnista ja myynnistä rekrytointiin, työntekijöiden kouluttamisesta ja testaamisesta tuotantoprosessien kehittämiseen ja virtuaaliseen yhteistyöhön.”

Tapahtumanjärjestäjät korostavat virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia B2B-liiketoiminnalle.

“Vuoden 2014 modernien VR-ratkaisujen käyttöönoton jälkeen rohkeat pioneerit ovat löytäneet ainutlaatuisia tapoja hyödyntää virtuaalitodellisuutta yritystensä kehittämisessä. Vuosien jatkuvan kehityksen jälkeen VR on vakiinnuttanut paikkansa B2B-menetelmien vahvana alustana”, Doğan sanoo.

”Vuosien jatkuvan kehityksen jälkeen VR on vakiinnuttanut paikkansa B2B-menetelmien vahvana alustana”

Virtual Reality Nordic 2020 -tapahtumaan ottaa osaa toimijoita lukuisilta eri aloilta, kuten muun muassa koulutus, myynti, rakennus, teollisuus, kasvatus ja terveydenhuolto.

“Osallistumalla tapahtumaan saat olla osa pohjoismaista VR-ekosysteemiä ja kuulla viimeisimmät VR-trendit, inspiroitua ja oppia yrityksistä jotka ovat jo ottaneet VR:n osaksi toimintaansa, verkostoitua virtuaalitodellisuuden sovelluksia kehittävien yritysten kanssa, kehittää ideoitasi Oulun ammattikorkeakoulun ja VIRTUn isännöimissä työpajoissa sekä osallistua paneelikeskusteluun ja saada vastauksia yrityksesi kehittämiseen alan ammattilaisilta.”

Monipuolisia näkökulmia luvassa siis!

“Nyt on juuri oikea aika tutustua VR:n käyttömahdollisuuksiin oppimalla alan johtajien aidoista esityksistä ja löytää uusia mahdollisuuksia yrityksellesi. Virtuaalitodellisuuden avulla voit osallistaa asiakkaitasi enemmän kuin koskaan, kouluttaa työntekijöitä, suunnitella koneistoja tai näyttelytiloja. Mahdollisuudet ovat rajattomat”, Doğan lopettaa.

Virtual Reality Nordicia seuraavana päivänä 12.3. järjestetään myös Polar Bear Pitching -kilpailu. Combo-lipulla kävijät saavat pääsyn molempiin tapahtumiin.

 

Ite wiki listaa virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden ratkaisujen osaajayritykset, referenssit ja julkaisut.

 

Virtual Reality Nordic 2020 verkkosivut

MeKiwin ite wiki-profiili