Tivi listasi it-yritykset, joissa oli Suomen paras liiketulos työntekijään nähden.

Ylivoimaisesti kannattavin henkilöstötulokseltaan oli oululainen Uros, joka teki 120 miljoonan tuloksen ja työllistää 40 henkilöä. Näin ollen liiketulos henkilöä kohden on huikeat kolme miljoonaa euroa. Mobiiliyhteyksiä ja niihin liittyviä laitteita tarjoava Uros kuului myös hiljattain Suomen suurimpiin kasvajiin.

Ylivoimaisesti kannattavin henkilöstötulokseltaan oli oululainen Uros, joka teki 120 miljoonan tuloksen ja työllistää 40 henkilöä.

Toisella sijalla on Clash of Clansista tuttu peliyhtiö Supercell, jonka liiketulos per henkilö on 1,3 miljoonaa euroa. Myös kolmatta sijaa pitää pelitalo: Small Giant Gamesissa liiketulos per henkilö on 687 000 euroa.

Listan kärjestä löytyy peliyhtiöiden lisäksi datakeskustoimijoita. Neljännellä sijalla on Haminan datakeskusta pyörittävä Tuike Finland Oy 476 000 eurolla työntekijää kohden ja viidentenä venäläisen tietotekniikkakonserni Yandexin datakeskustoiminnot 184 000 eurolla.

Myös kuudennelta sijalta löytyy peliyritys. Muun muassa Hill Climb Racing-peliä kehittävällä Fingersoftilla henkilöstötulos on 162 000 euroa.

Seitsemättä sijaa pitää Delivery Hero Finland, jolle kuuluvat ruuan toimitukseen keskittyneet palvelut Foodora ja Pizza-Online. Delivery Hero Finland työllistää 30 henkeä, vaikka sen sovellusten kautta kuskataan nälkäisille lukemattomia ruoka-annoksia päivässä. Ruokalähetit työskentelevät freelance-muotoisesti eivätkä ole yhtiön palkkalistoilla. Näin ollen sen henkilöstötulos on 149 000 euroa.

Kymmenen kärkeen mahtuvat myös ohjelmistotalot Trimble Solutions (134 000/hlö) ja SAP Finland (129 000/hlö) sekä it-laitevalmistaja Silicon Laboratories Finland (130 000/hlö).

Tivin kokoaman Suomen 250 suurimman it-yrityksen joukossa keskimääräinen liiketulos henkilöä kohden jäi keskimäärin 12 000 euroon. Suurimpien henkilöstötulosten yritykset erottuvat siis selvästi joukosta.

 

 

Linkkejä aihepiirin juttuihin ja sivustoille

 

Lähde:

Tivi