Vuosi 2020 on pyörähtänyt käyntiin, ja videopelien jakelualusta Steam on julkistanut vuoden 2019 suosituimmat tietokonepelit. Tilastoista saa kattavan läpileikkauksen siitä, millaiset pelit yleisöä tällä hetkellä kiinnostavat.

Steam ei paljasta tilastojen tarkkaa järjestystä, vaan luokittelee pelit platina-, kulta-, hopea- ja pronssi-kategorioihin.

Moni myydyimmistä peleistä on vuosi toisensa jälkeen pintansa pitäviä klassikoita, mutta mukana on myös vuoden 2019 ja 2018 aikana julkaistuja uutuuksia.

Eniten myytyihin peleihin kuuluvat Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Warframe, Playerunknown’s Battlegrounds, Monster Hunter: World, The Elder Scrolls Online, Total War: Three Kingdoms, Destiny 2, Counter-Strike: Global Offensive, Grand Theft Auto V, Dota 2, Sekiro: Shadows Die Twice ja Civilization VI.

Moni myydyimmistä peleistä on vuosi toisensa jälkeen pintansa pitäviä klassikoita.

 

Japanilainen uutuuspeli Sekiro: Shadows Die Twice oli sekä ostetuimpien että pelatuimpien joukossa

 

Suosituimmat uudet julkaisut on listattu erikseen. Niistä suosituimpia ovat Devil May Cry 5, Planet Zoo, Destiny 2, CODE VEIN, Star Wars Jedi: Fallen Order, Halo: The Master Chief Collection, Total War: Three Kingdoms, Resident Evil 2, Remnant: From The Ashes, Sekiro: Shadows Die Twice, Red Dead Redemption II ja Mordhau.

Eniten samanaikaisia pelaajia, yli 100 000, saivat Warframe, Dota 2, Dota Underlords, Total War: Three Kingdoms, Destiny 2, Halo: The Master Chief Collection, Path of Exile, Counter-Strike: Global Offensive, Grand Theft Auto V, Playerunknown’s Battlegrounds, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ja Sekiro: Shadows Die Twice.

Listaa dominoivat online-moninpelit, joissa pelataan yhteistyössä tai kilpaillen toisia pelaajia vastaan. Lista keskittyy videopeleihin ja rahapelit, kuten kasinot, eivät löydy listalta.

Listaa dominoivat online-moninpelit, joissa pelataan yhteistyössä tai kilpaillen toisia pelaajia vastaan. 

Strategiapeli Total War: Three Kingdoms (kansikuvassa) on yksi vuoden selkeistä voittajista, sillä se on napannut paikan niin myydyimpien, suosituimpien kuin suurimpien pelaajamäärien listallakin. Samoin tekee erittäin haastavaksi kuvailtu japanilainen seikkailupeli Sekiro: Shadows Die Twice.

Ilmaispelit ovat suosittuja Steamissa. Suosituimpien listoille ylsi monia free to play-pelejä, kuten Dota 2, Counter-Strike, Underlords, Path of Exile ja Warframe.

 

Warframe on suosittu ilmaispeli, joka on pitänyt pintansa jo vuodesta 2013

 

Aivan kaikki huomionarvoiset pelit eivät löydy Steamin tilastoista, sillä monet pelifirmat jakelevat pelejä omissa palveluissaan.

Aivan kaikki huomionarvoiset pelit eivät löydy Steamin tilastoista, sillä monet pelifirmat jakelevat pelejä omissa palveluissaan.

Esimerkiksi alkuvuodesta valtavan paljon pelaajia kerännyt Apex Legends on pelattavissa EA:n omalla Origin-alustalla, ja myyntimenestys Fortnite on ladattavissa suoraan Epic Gamesin verkkosivuilta.

 

Lähteet:

The Best of 2019
PC Gamer

Kuvat IGDB.com

 

Linkkejä muihin kirjoituksiin ja sivustoihin