Ite wiki -profiilit ovat uudistuneet vuodelle 2020. 

Tietoa haetaan it-hankintaprosessissa yhä useammin internetistä. Olemmekin kasvavasti mukana rakentamassa asiakkaille kuvaa sopivista it- ja ohjelmistoyrityksistä ja vakuuttamassa heitä eri toimittajien luotettavuudesta.

Ulkoasultaan ja sisällöltään uudistuneet profiilit tarjoavat entistä luotettavamman ja informatiivisemman tietolähteen digitalisaatiokumppanin valintaan. 

Uudistusten ohella avaan tässä bloggauksessa Ite wikin analytiikkaa vuonna 2019.

Osaamisalueiden painottuminen

Yritysprofiileissa uusi “Osaamisalueiden painottuminen” -osio piirtää visuaalisen kuvan yrityksen osaamisalueiden painottumisesta referenssitoteutuksissa. Näin markkinavertailun teko alustalla helpottuu ja mm. teknologioiden käyttö, erikoisosaamisalueet ja toimialakokemus visualisoituvat helppotajuisesti.

Osaamisalueiden painottuminen näyttää siis it-yritysten erikoistumisen suhteessa toisiinsa. Ohessa Nodeonin osaamisalueiden painottuminen.


Ohjelmistoalan yritysten kannattaakin tagata referenssinsä kattavasti (mutta ei liioitellen) ja päivittää kaikki puuttuvat referenssit profiileihinsa. Markkinoimme Ite wikiä it-hankkijoille extensiivisesti alkuvuonna 2020, eli referenssit ja tagit kannattaa päivittää heti.

Esimerkkejä it- ja ohjelmistoyritysten osaamisalueiden painottumisesta

Voit tutustua it- ja ohjelmistoalan yritysten osaamisalueiden painottumiseen klikkaamalla itsesi yritysprofiileihin Ite wikin yrityshauista.

Esimerkkihakuja ovat mm.: ERP, Taloushallinto, CRM, Webkehitys, Mobiilikehitys, UX-suunnittelu, BI, It-infrapalvelut, Ohjelmistokehitys, Pilvipalvelut, Verkkokauppa, AI, IoT, Microsoft, SAP, AWS, WordPress.         

Ite wikin ilmaiskäyttäjät saavat valita yhden tarjonnan kuvauksen, joka nousee hakutuloksiin (esim. IoT, terveyden toimiala, tai toiminnanohjauksen prosessi). Premium-asiakkaat saavat rajattomasti tarjontojen kuvauksia hakutuloksiin, hakutulosten kärkisijat ja backlinkin omille verkkosivuilleen kunkin haun alalaidasta.

Profiilin perustiedot uudistuivat ja sisällysluettelo korvasi some-fiidin

Ite wiki -profiileihin on lisätty Wikipediasta tuttu sisällysluettelo. Samalla someprofiilit ja yrityskulttuurin kuvaus-osio on poistettu. Uusi ilme kuvastaa paremmin Ite wikin funktiota uskottavana it-hankinnan tietolähteenä.

Ohessa perustietojen asettuminen Telian profiilissa.

Profiiliin nousevien asiakassuositusten määrää rajoitettiin ilmaiskäyttäjillä

Ilmaiskäyttäjillä näkyy profiilissa jatkossa vain yksi asiakassuositus + painike kaikki suositukset näyttävälle sivulle.

Toisin sanoen Premium-asiakkaat saavat välitettyä asiakkaille entistä paremman kuvan osaamisestaan suhteessa kilpailijoihin. Premium-asiakkailla on käytössään myös rajattomasti tarjontojen kuvauksia, yhteyshenkilöt ja rajaton rekryilmoitusten julkaisu.

Ohessa suositusten asettuminen Chilitin profiilissa:

Ohessa asiakaskokemusten asettuminen Exoven profiilissa:

Ite wikin analytiikkaa 2019 

 • Ite wikin käyttäjämäärät ovat kasvaneet merkittävästi vuoden 2019 aikana. Alustalle laskeutuu vuodessa jo 328.000 käyttäjää, joista 245.000 Googlesta ja 50.000 suoraan.
 • Käyttäjät katselevat eri sivuja jo 764.000 kertaa 12 kuukauden jaksolla. Suuressa osassa yritysprofiileja vieraillaan joka viikko. Jos yritys on aktiivinen myyntityössä ja sillä on kattava profiili Ite wikissä, se vetää todennäköisesti vieraita arkisin päivittäin.
 • Liikenteen määrä Googlesta on kasvanut 95% vuoden takaisista lukemista.

  Ite wikin liikenteen kasvu vuoden 2018 lukemista vuoden 2019 lukemiin.

   

 • Ite wikiä käytetään nykyään niin paljon, että voimme taata profiileille ja sisällöille jatkuvan asiakasyritysten edustajien tuottaman liikenteen.
 • Asiakasyritykset hakevat analytiikan mukaan tietoa pitkin ostoprosessia ja profiileissa vieraillaan paljon esimerkiksi siinä vaiheessa, kun potentiaaliset tarjoajat on jo tavattu ja tarjoukset vastaanotettu. Asiakkaat haluavat tietoa riippumattomalta alustalta ja kattavalla Ite wiki-profiililla voi siis klousata kauppoja.

Ite wikin premium-toiminnot 2020

Premium-asiakkaat saavat käyttöönsä mm. seuraavat toiminnot: 

 • Kattava profiili sisältäen rajattomasti tarjontoja, maksimimäärän suosituksia, yhteyshenkilöt ja rekryilmoitusten julkaisun. 
 • Hakutulosten kärkisijat yrityshaussa, rajattomasti tarjontoja hakutuloksissa, SEO-linkit omille verkkosivuille, sekä kasvatettu näkyvyys Ite wikin muissa hauissa ja mainostauluissa.
 • Artikkelin toteutus tähän Ite wikin blogimediaan asiakkaan edustajaa haastattelemalla.
 • Automoitu twiitti Ite wikin profiilista, kun referenssejä tai bloggauksia julkaistaan.
 • Julkisten tarjouspyyntöjen sähköpostiheräte.
 • Analytiikkaraportointi.
 • Kattavalla Ite wiki profiililla voi edistää asiakkuuksien syntyä entistä paremmin vuonna 2020 – tarjoamme it-myynnille uniikkia lisäarvoa.

 

Lisätiedot

Johannes Puro, johannes.puro at itewiki.fi, 040 726 2656

Haluatko keskustella? Voit buukata tästä 30 minuutin Ite wikin esittelyn / etäpalaverin!

 

Tutustu myös seuraaviin: