Twitter aikoo poistaa koko joukon epäaktiivisia käyttäjätilejä vuodenvaihteen paikkeilla.

Somepalvelu on lähestynyt inaktiivisten tilien käyttäjiä sähköpostiviestein, joissa kehotetaan kirjautumaan sisään palveluun oman tilinsä säilyttämiseksi.

Inaktiivisiksi tileiksi katsotaan sellaiset käyttäjätilit, joihin ei ole kirjauduttu sisään kuuteen kuukauteen. Oman tilinsä poistamisen voi estää kirjautumalla sisään 11. joulukuuta mennessä. Tilillä ei tarvitse twiitata mitään, vaan pelkkä kirjautuminen riittää.

Oman tilinsä poistamisen voi estää kirjautumalla sisään 11. joulukuuta mennessä. 

Twitter ei ole paljastanut, milloin poistettujen tilien käyttäjänimet tulevat toisten käyttäjien käyttöön. Tilien poistaminen ei tule tapahtumaan kertarysäyksellä, vaan useiden kuukausien kuluessa.

Twitterin edustaja kertoi The Vergelle, että palvelu on sitoutunut palvelemaan julkista keskustelua ja haluaa sen vuoksi siivota passiivisia tilejä pois, jotta käyttäjät saisivat entistä tarkempaa ja luotettavampaa tietoa.

Suuri passiivisten käyttäjätilien määrä somekanavissa on moniulotteinen ongelma. Olemme uutisoineet aiemmin siitä, että jopa puolet somevaikuttajien seuraajista on feikkejä tai inaktiivisia.