Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tietoturvamerkki julkaistu – Suomi aloitti ensimmäisenä Euroopan maana tietoturvasertifikaattien myöntämisen älylaitteille

5.12.2019 - Suvi Lindström - Tietoturva

Tietoturvamerkki auttaa kuluttujia tietoturvallisten laitehankintojen tekemisessä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom julkaisi viime viikolla Tietoturvamerkin, joka on Euroopan ensimmäinen älylaitteiden tietoturvan perusominaisuuksista kertova sertifikaatti. Traficom toivoo merkin lisäävän laitteiden tietoturvallista käyttöä ja kuluttajien ymmärrystä tietoturvasta.

Traficomin mukaan Tietoturvamerkillä varustetun älylaitteen ostaja voi olla varma, että laite on suunniteltu suojaamaan käyttäjää ja hänen tietojaan internetin yleisimmiltä uhilta. Lisäksi laitteen valmistaja tarjoaa opastusta sen tietoturvalliseen käyttöön ja tietoa tietoturvan toteutuksen teknisistä ratkaisuista ja suojausmenetelmistä.

 

Tietoturvamerkin myöntää Kyberturvallisuuskeskus.

 

Suomalaiset epäilevät älylaitteiden tietoturvaa

Tietoturvamerkki tulee tarpeeseen, sillä älylaitteita hankitaan koko ajan enemmän. Niiden tietoturva kuitenkin mietityttää käyttäjiä. 

Traficom selvitti elokuussa 2019 kuluttajien älylaitteiden hankintaan ja käyttöön liittyviä asenteita. Tutkimuksen vastaajista 49 prosenttia oli huolissaan älylaitteiden tietoturvasta ja vain 30 prosenttia vastaajista luotti myytyjen laitteiden tietoturvallisuuteen. 

Tietoturvamerkin myöntää Kyberturvallisuuskeskus, jonka lisäksi merkin kehitystyöhön osallistuivat Cozify, DNA ja Polar Electro. Myös ensimmäiset Tietoturvamerkit on annettu näiden yritysten tuotteille. 

Kuluttajat voivat nähdä kaikki merkin saaneet älylaitteet uudelta tietoturvamerkki.fi -sivustolta. Sama sivusto palvelee myös yrityksiä, jotka haluavat hakea merkkiä omalle tuotteelleen.

 

Lähde: Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, tietoturvamerkki.fi

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Virtuaalitodellisuus
Virtual Reality Nordic 2020 tuo esiin VR-teknologian mahdollisuudet
Veera Kujansuu - Hakukonemainonta
Google lieventää eroa mainosten ja hakutulosten välillä
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
Selainpohjaiset sovellukset yleistyvät toiminnanohjauksessa ja haastavat perinteisen ERP-ajattelun
Veera Kujansuu - Talous
Top 10 parhaan liiketuloksen per työntekijä tehneet it-yritykset – listalla kolme nettipelejä kehittävää firmaa
Suvi Lindström
Valu Digitalin open source -sovellus Headup tuottaa WordPressistä staattisia verkkosivustoja turvassa palvelunestohyökkäyksiltä
Suvi Lindström - Digitalisaatio
Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Veera Kujansuu - Tietoliikenne
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Veera Kujansuu - Tietokonepelit
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019
Veera Kujansuu - Teknologian läpimurrot
Tutkijat ovat kehittäneet tuhoutumattoman litium-ioniakun
Lataa lisää