Useat ohjelmistotalot ovat viime aikoina ilmoittaneet erilaisista pyrkimyksistä tehdä hyvää – oli se sitten ympäristön huomioivaa ohjelmistokehitystä, päästökompensointia tai jotain muuta. Tähän remmiin liittyy myös Softability, joka tiedottaa lahjoittavansa 2 % tuotoistaan hyväntekeväisyyteen.

Yritys kertoaa haluavansa olla mukana kehittämässä parempaa maailmaa teknologian ja välittämisen avulla.

“Kun pidämme hyvää huolta omasta liiketoiminnastamme, voimme jakaa hyvää eteenpäin auttamalla muita”, sanoo Softabilityn toimitusjohtaja Janne Repo.

“Kun pidämme hyvää huolta omasta liiketoiminnastamme, voimme jakaa hyvää eteenpäin auttamalla muita”

Softability tulee maksamaan kaksi prosenttia yhtiön tämän vuoden voitosta hyväntekeväisyyteen tilikauden päätyttyä. Tänä vuonna lahjoitus tehdään Martsarin kummikouluyhdistys ry:lle, joka tukee kahta tansanialaista koulua, Kilingin Primery- ja Secondary Schoolia.

Yhdistyksen toiminnan avulla yhä useammalle lapselle saadaan tarjottua koulussa ruoka-annos, ensikäden terveydenhuoltoa ja tuettua koulunkäyntiä. Yhdistys on myös aloittanut kokeilun yhteistyössä Angazan naisten keskuksen kanssa siitä, että nuorilla äideillä olisi mahdollisuus saada ammatillista koulutusta, kerrotaan Softabilityn tiedotteessa.

Lisäksi yhtiö kertoo tukevansa Hope ry:n toimintaa vähävaraisten suomalaisten lapsiperheiden auttamiseksi. ”Developing a better World” -päivän aikana jokaisella softabilitylaisella oli mahdollisuus tehdä hyväntekeväisyyttä työskentelemällä helatorstaina. Kaikki päivän aikana tehdyt työt maksettiin rahalahjoituksena suoraan Hope-organisaatiolle, yhtiö kertoo.

”Developing a better World” -päivän aikana jokaisella softabilitylaisella oli mahdollisuus tehdä hyväntekeväisyyttä työskentelemällä helatorstaina.

Softability tukee myös Planin kummitoiminnan avulla joka kuukausi neljää kummilasta Mosambikissa, Boliviassa, Kiinassa ja Dominikaanisessa tasavallassa.

“Henkilökohtaisesti uskon että tekemällä hyvää voimme luoda lisää hyvää. Vastuullisuus on tekoja ja vastuullinen toiminta on vahvasti läsnä Softabilityn arvomaailmassa ja tavassani johtaa Softabilityä”, sanoo Janne Repo.

 

Softabilityn Ite wiki-profiili

Softabilityn tiedote