Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Afrikan markkinoille mobiilipankkia vievä Eversend voitti Slush 100 -kilpailun

25.11.2019 - Suvi Lindström - Slush 100

Tutkijoille tarkoitetun Skolar Awardin voitti VTT:n Thomas Hausmaninger.

21-22.2019 järjestetyn Slushin toinen päivä päättyi tuttuun tapaan Slush 100 -pitchauskilpailun finaaliin, jonka voiton nappasi mobiilipankkisovellusta erityisesti Afrikan markkinoille vievä ranskalainen Eversend

Finaalipuheenvuorosta vastasi yrityksen COO Emma Smith, joka kertoi, ettei valtaosalla afrikkalaisista ole pankkitiliä. Kuitenkin suurin osa afrikkalaisistakin omistaa matkapuhelimen ja itse asiassa sen käyttö maksusuoritusten tekemiseen on jo nyt afrikkalaisten keskuudessa kohtalaisen yleistä.

 

Slush 100 -pitchauskilpailun finaalissa Eversendiä edusti Emma Smith. Kuva: Sami Heiskanen / Slush 2019

 

Eversendin avulla afrikkalaiset voivat vaihtaa, hallinnoida ja lähettää rahaa ilman korkeita siirtomaksuja. Sovelluksella on käyttäjiä muun muassa Keniassa, Tansaniassa, Ugandassa ja Etelä-Afrikassa. Sovellus vaatii toimiakseen vain puhelinverkon, joten sen potentiaalinen markkina on suuri.

 

Eversend on afrikkalaisille tarkoitettu e-lompakko, jonka toiminta vaatii vain puhelinverkon. Kuvankaappaus Eversendin verkkosivuilta.


Finaalikolmikkoon ylsivät myös nopeaa kasvojentunnistusteknologiaa kehittävä o.Vision ja terveysteknologiayritys IPDx, jonka patentoitu, vasta-aineiden tutkimukseen tarkoitettu tekniikka voisi auttaa sairauksien varhaisemmassa diagnosoimisessa.

Myös tutkijat pitchasivat tutkimusideoitaan

Slushin päätöspäivänä järjestettiin myös tutkijoille tarkoitettu Skolar Award -pitchauskilpailu, jonka finaalissa kahdeksan postdoc-tutkijaa mitteli 100 000 euron arvoisesta tutkimusrahoituksesta. Kilpailun voiton vei VTT:n tutkija Thomas Hausmaninger, jonka tutkimus tähtää viljelykasvien vointia kartoittavan teknologian kehittämiseen. 

 

VTT:n tutkija Thomas Hausmaninger voitti Skolar Awardissa 100 000 euroa sisäviljelyä käsittelevän tutkimuksensa tekemiseen. Kuva: Jussi Hellsten / Slush 2019

 

Voittajaidean ytimessä on sisäviljely, josta on jo jonkin aikaa povattu ruoantuotannon mullistajaa. Hausmaningerin mukaan eräänlaisen kasvien alkometrin avulla kasvien tuottamia kaasuja saataisiin luettavaksi dataksi, jolloin pystyttäisiin paremmin seuraamaan esimerkiksi niiden valon tarvetta ja havaitsemaan tuholaiset aiemmassa vaiheessa. 

Kaikkiin Skolar Award -kilpailun finalisteihin voi tutustua täältä.

 

Kansikuva: Jussi Hellsten / Slush 2019

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Johannes Puro - Tapahtumat
Kutsu: Verkostoitumislounas ohjelmistoyritysten liiketoiminta- ja myyntijohdolle
Suvi Lindström - Läpinäkyvä liiketoiminta
Visible Commerce eli läpinäkyvä liiketoiminta näyttää, kenen kanssa teet bisnestä – “Google ja Facebook maksoivat miljoonilla tekaistuja laskuja.”
Suvi Lindström - Tekoäly
Tekoälyä käsittelevä Elements of AI -verkkokurssi käännetään kaikille Euroopan Unionin virallisille kielille
Suvi Lindström - Toimittajahallinta
Ostaja, näin hallitset toimittajiasi paremmin
Johannes Puro - Rekrytointi
Ite wiki hakee nuorekasta viestinnän osaajaa digitalisaatiota käsittelevään mediaansa myynnin ja toimituksen prosesseihin
Suvi Lindström - Tietoturva
Tietoturvamerkki julkaistu – Suomi aloitti ensimmäisenä Euroopan maana tietoturvasertifikaattien myöntämisen älylaitteille
Veera Kujansuu - Hyväntekeväisyys
Ohjelmistotalo Softability lahjoittaa 2% tuotostaan hyväntekeväisyyteen
Heikki Melama - Liiketoimintalähtöinen tietohallinto
Liiketoimintalähtöinen tietohallinto vaatii muutoksen mallintamista
Johannes Puro - Planet centric design
Vincit julkaisi Planet Centric Design Toolkitin ja avaa ympäristökeskustelun ohjelmistoalalla
Lataa lisää