Yrittäjyys kiinnostaa suomalaisia. Patentti- ja rekisterihallituksen tilastojen mukaan heinäkuussa Suomessa oli reilut 614 000 yritystä, mikä on lähes 3000 enemmän kuin vuoden alussa. 

Myös yrityksen perustaminen on aiempaa helpompaa. Heinäkuun alusta alkaen osakeyhtiön on voinut perustaa ilman alkupääomaa. 

Zervantin markkinointipäällikkö Matias Vahtola uskoo, että myös helppokäyttöisten SaaS -palveluiden tupsahtaminen teknologiamarkkinoille on sysännyt yhä useamman ihmisen kokeilemaan siipiään yrittäjänä.

– Kymmenen vuotta sitten Zervantin perustajat Tuukka Koskinen ja Mattias Hansson huomasivat, että markkinoilta puuttuu erityisesti mikroyrittäjille suunnattu taloushallintosofta. Laskutusohjelmistomme on tarkoitettu toiminimiyrittäjille ja yrityksille, jotka työllistävät muutaman henkilön, Vahtola kertoo.

 

Zervant on erityisesti mikroyrittäjille suunniteltu laskutusohjelmisto.

 

Hän arvelee, että moni yrittäjyydestä haaveileva jää vuosikausiksi laskutuspalvelun asiakkaaksi, koska teknologioiden uskotaan maksavan maltaita. Todellisuudessa laskutuspalvelun käyttö saattaa osoittautua kalliimmaksi vaihtoehdoksi kuin laskutuksen hoitaminen itse.

– Kevytyrittäjät joutuvat maksamaan laskutuspalvelulle jopa 5 prosenttia laskun arvosta. Pitkässä juoksussa kustannussäästö voi olla merkittävä, kun siirtyy tekemään laskutuksen itse, Vahtola toteaa.

Hän sanoo, että Zervantin hinnoittelumalli on tarkoituksella pidetty mikroyrittäjälle ystävällisellä tasolla. 

– Pyrimme siihen, että kynnys lähteä kokeilemaan Zervantia on mahdollisimman matala ja olemme luoneet erittäin kilpailukykyisen hinnoittelumallin. Kuukausihintamme alkavat seitsemästä eurosta ja ohjelmisto on mahdollista ottaa käyttöön myös ilmaiseksi.

Hyvä laskutusohjelma palvelee sekä yrittäjää että kirjanpitäjää

Zervantin ilmaisversioon on mahdollista liittää 10 asiakasta, joille voi lähettää rajattomasti sähköpostilaskuja. Myös tarjousten luonti onnistuu. Maksullisissa versioissa mukaan tulevat muun muassa verkkolaskutus, postitettavat laskut, maksumuistutukset sekä Zervantin mobiilisovellus. Luonnollisesti maksullisten versioiden myötä palveluun saa lisättyä myös suuremman asiakaskunnan.

 

Zervantin saa toimimaan myös mobiililaitteella.

 

Vahtolan mielestä hyvä laskutusohjelma palvelee nimenomaan yrittäjää, eikä kirjanpitäjää.

– Zervantin käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen. Hyvällä laskutusohjelmalla on mahdollista luoda ammattimaisen näköisiä laskuja nopeasti sekä verkkoselaimessa että mobiililaitteella, hän listaa.

Käyttäjämäärät kasvavat myös muualla Euroopassa

Alkusyksy on Zervantilla kiireistä aikaa, sillä monet sen ulkomaisista asiakkaista ovat juuri palanneet kesälomalta. Globaalisti Zervantia käyttää kuukausittain jo 50 000 aktiivista käyttäjää. Heistä noin 20 prosenttia on maksavia asiakkaita. Kasvua tapahtuu sekä Suomessa että ulkomailla.

– Ranska on Zervantin suurin ja nopeiten kasvava markkina, josta tulee lähes puolet uusista asiakkaistamme kuukausitasolla. Myös Saksassa ja Isossa-Britanniassa on paljon kiinnostusta Zervantia kohtaan, Vahtola kertoo. 

Pohjoismaat ovat sähköisessä taloushallinnossa selvästi muuta Eurooppaa edellä. Vahtola uskoo, että erityisesti Keski-Euroopasta löytyy Zervantille potentiaalista uutta asiakaskuntaa. Yrityksessä suunnitellaankin laajentumista uusille markkinoille jo ensi vuoden aikana.

Suomalaisen taloushallintosoftan vieminen maailmalle ei kuitenkaan tapahdu aivan sormia napsauttamalla. Kieliversion ja lokalisoidun asiakaspalvelun lisäksi huomioon pitää ottaa eri maiden omat standardit. Zervantissa tämän ymmärtäminen tarkoitti fokusoitumista myyntilaskutukseen.

– Myyntilaskutus on huomattavasti helpompi skaalata eri markkinoille kuin kirjanpito, jolla on maakohtaiset standardinsa, Vahtola kertoo.

Usko omaan tuotteeseen on vankalla pohjalla ja lopuksi Vahtola toivottaakin kaikki mikroyrittäjät tervetulleiksi kokeilemaan Zervantia.

– Zervantin avulla parannat firmasi tuottavuutta, kotiutat rahasi nopeammin ja palvelet asiakkaitasi paremmin, hän kiteyttää.

 

Zervantin Ite wiki -profiili

Zervantin kotisivut