Naiset ovat edelleen vähemmistössä teknologia-alalla. Esimerkiksi TIVIn julkaiseman selvityksen mukaan keskimäärin 27 prosenttia ohjelmistoyritysten työntekijöistä on naisia.

Kuinka innostaa naisia teknologia-alalle? Tähän tarpeeseen pyrkii vastaamaan Women in Tech-verkosto.

Kuinka innostaa naisia teknologia-alalle?

Verkoston takana on Teknologiateollisuus ry ja yhteistyökumppanina opiskelijayhdistys Women of Aalto, joka vastaa operatiivisesta toiminnasta. Teknologiateollisuus ry:n kasvuohjelmien päällikkö Piia Simpanen valaisee Ite wikille hieman, mitä Women in Techin toiminta pitää sisällään.

“Toiminta käynnistyi vuonna 2013 kun Teknologiateollisuus ry järjesti yhteistyössä teknologiateollisuuden yritysten kanssa ensimmäisen Women in Tech Forumin, kohtaamispaikan teknologia-alan naisille”, Simpanen kertoo.

Yksittäinen tapahtuma on kasvanut vuosien varrella organisaatioverkostoksi, jolla on useita tilaisuuksia ympäri Suomea ja satellitapahtumia jopa Etelä-Amerikassa asti. Verkoston pyrkimyksenä on innostaa naisia teknologia-alalle ja tarjota roolimalleja ja menestymisen reseptejä niin tutkimus- kuin yritysmaailmaan.

 

”Innostavat esimerkit todistavat, että teknologialla voi muuttaa maailmaa ja naiset voivat muuttaa teknologiamaailmaa”

“Verkoston kasvava joukko teknologiayrityksiä ja niissä toimivat ihmiset antavat teknologiateollisuudelle kasvot. Innostavat esimerkit todistavat, että teknologialla voi muuttaa maailmaa ja naiset voivat muuttaa teknologiamaailmaa”, valaisee Simpanen.

Simpasen mukaan kyse ei ole pelkästään teknologia-aloihin liittyvien mahdollisuuksien esiin tuomisesta tai naisten urapolkujen monipuolistamisesta, vaan myös yritysten ja Suomen menestyksestä:

“Naiset ovat edelleen selkeänä vähemmistönä teknologian suunnittelussa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa. Työelämän muutoksesta tehdyt tutkimukset alleviivaavat sitä, että yrityksissä tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua.”

Women in Techin tapahtumat ovat avoimia kaikille sukupuolesta tai taustasta riippumatta.

“Tilaisuudet ovat oiva näköalapaikka teknologiabisneksen ajankohtaisiin teemoihin ja tulevaisuuden näkymiin. Viimeisen vuoden aikana aiheina on ollut muun muassa innovaatiokulttuuri, tekoälyn etiikka, kaupunkien turvallisuus ja älykkäät toimitusketjut”, kertoo Simpanen.

”Työelämän muutoksesta tehdyt tutkimukset alleviivaavat sitä, että yrityksissä tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua”

Women in Tech -viikko järjestetään 7-11.10.2019. Viikko on omistettu erilaisille teknologia-alan tapahtumille ja huipentuu Women in Tech Forumiin Finlandia-talossa 11.10.

Tämän vuoden foorumin teemana on “Impact Our Future”, ja puhujanpönttöön nousevat muun muassa Yahoon entinen CEO Marissa Mayer, Strauss Energyn COO Charity Wanjiku ja Sulapacin CCO ja co-founder Laura Tirkkonen-Rajasalo.

 

Women in Techin verkkosivut

Women in Tech Week -ohjelma

 

Kuvat Vilja Pursiainen / Kaskas Media (Omistaja: Teknologiateollisuus ry)