Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Women in Tech innostaa naisia mukaan teknologiamaailmaan – yrityksissä tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua

24.9.2019 - Veera Kujansuu - Women in Tech

Teknologialla voi muuttaa maailmaa ja naiset voivat muuttaa teknologiamaailmaa

Naiset ovat edelleen vähemmistössä teknologia-alalla. Esimerkiksi TIVIn julkaiseman selvityksen mukaan keskimäärin 27 prosenttia ohjelmistoyritysten työntekijöistä on naisia.

Kuinka innostaa naisia teknologia-alalle? Tähän tarpeeseen pyrkii vastaamaan Women in Tech-verkosto.

Kuinka innostaa naisia teknologia-alalle?

Verkoston takana on Teknologiateollisuus ry ja yhteistyökumppanina opiskelijayhdistys Women of Aalto, joka vastaa operatiivisesta toiminnasta. Teknologiateollisuus ry:n kasvuohjelmien päällikkö Piia Simpanen valaisee Ite wikille hieman, mitä Women in Techin toiminta pitää sisällään.

“Toiminta käynnistyi vuonna 2013 kun Teknologiateollisuus ry järjesti yhteistyössä teknologiateollisuuden yritysten kanssa ensimmäisen Women in Tech Forumin, kohtaamispaikan teknologia-alan naisille”, Simpanen kertoo.

Yksittäinen tapahtuma on kasvanut vuosien varrella organisaatioverkostoksi, jolla on useita tilaisuuksia ympäri Suomea ja satellitapahtumia jopa Etelä-Amerikassa asti. Verkoston pyrkimyksenä on innostaa naisia teknologia-alalle ja tarjota roolimalleja ja menestymisen reseptejä niin tutkimus- kuin yritysmaailmaan.

 

”Innostavat esimerkit todistavat, että teknologialla voi muuttaa maailmaa ja naiset voivat muuttaa teknologiamaailmaa”

“Verkoston kasvava joukko teknologiayrityksiä ja niissä toimivat ihmiset antavat teknologiateollisuudelle kasvot. Innostavat esimerkit todistavat, että teknologialla voi muuttaa maailmaa ja naiset voivat muuttaa teknologiamaailmaa”, valaisee Simpanen.

Simpasen mukaan kyse ei ole pelkästään teknologia-aloihin liittyvien mahdollisuuksien esiin tuomisesta tai naisten urapolkujen monipuolistamisesta, vaan myös yritysten ja Suomen menestyksestä:

“Naiset ovat edelleen selkeänä vähemmistönä teknologian suunnittelussa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa. Työelämän muutoksesta tehdyt tutkimukset alleviivaavat sitä, että yrityksissä tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua.”

Women in Techin tapahtumat ovat avoimia kaikille sukupuolesta tai taustasta riippumatta.

“Tilaisuudet ovat oiva näköalapaikka teknologiabisneksen ajankohtaisiin teemoihin ja tulevaisuuden näkymiin. Viimeisen vuoden aikana aiheina on ollut muun muassa innovaatiokulttuuri, tekoälyn etiikka, kaupunkien turvallisuus ja älykkäät toimitusketjut”, kertoo Simpanen.

”Työelämän muutoksesta tehdyt tutkimukset alleviivaavat sitä, että yrityksissä tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua”

Women in Tech -viikko järjestetään 7-11.10.2019. Viikko on omistettu erilaisille teknologia-alan tapahtumille ja huipentuu Women in Tech Forumiin Finlandia-talossa 11.10.

Tämän vuoden foorumin teemana on “Impact Our Future”, ja puhujanpönttöön nousevat muun muassa Yahoon entinen CEO Marissa Mayer, Strauss Energyn COO Charity Wanjiku ja Sulapacin CCO ja co-founder Laura Tirkkonen-Rajasalo.

 

Women in Techin verkkosivut

Women in Tech Week -ohjelma

 

Kuvat Vilja Pursiainen / Kaskas Media (Omistaja: Teknologiateollisuus ry)

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Tekninen myynti
KlaroCPQ:n myyntikonfiguraattori tehostaa tarjousten tekemistä ja teknistä myyntiä
Veera Kujansuu - Konversio-optimointi
Verkkokaupan hyvä tuotesivu antaa tietoa ja kutsuu ostamaan
Veera Kujansuu - Virtuaalitodellisuus
Virtual Reality Nordic 2020 tuo esiin VR-teknologian mahdollisuudet
Veera Kujansuu - Hakukonemainonta
Google lieventää eroa mainosten ja hakutulosten välillä
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
Selainpohjaiset sovellukset yleistyvät toiminnanohjauksessa ja haastavat perinteisen ERP-ajattelun
Veera Kujansuu - Talous
Top 10 parhaan liiketuloksen per työntekijä tehneet it-yritykset – listalla kolme nettipelejä kehittävää firmaa
Suvi Lindström
Valu Digitalin open source -sovellus Headup tuottaa WordPressistä staattisia verkkosivustoja turvassa palvelunestohyökkäyksiltä
Suvi Lindström - Digitalisaatio
Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Veera Kujansuu - Tietoliikenne
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Lataa lisää