Sisällöntuotannon tekijät ja ostajat yhdistävä uusi verkkopalvelu Scoopify on kerännyt 150 000 euron suuruisen rahoituskierroksen. Kierroksen lisäksi yhtiö on nostanut 210 000 euroa Business Finlandin tutkimus- ja kehityslainaa.

Saatu rahoitus käytetään alustan tekniseen jatkokehitykseen ja kansainvälisen liiketoiminnan ensiaskeliin. OPO-rahoituksessa mukana ovat Gorilla Capital, Monttu Ventures ja muutama yksityinen sijoitusyhtiö.

Scoopify on verkkopalvelu, joka lupaa joustavasti yhdistää tekstisisältöjen tuottajat ja julkaisijat. Sen kautta tuottajat voivat luoda sisältöjä julkaisijoille ja laskuttaa tulonsa ja julkaisijat hankkia sisältöjä nopeasti ja tarvepohjaisesti.

Yhtiön bisnesmalli pohjautuu palvelumaksujen keräämiseen palvelun kautta ostetuista sisällöistä. Scoopify tähtää avaamaan kansainvälisen liiketoiminnan mahdollisimman pian Suomesta kerättävien kokemusten tukemana.

Scoopifyn toimitusjohtaja Toni Lehmusvaara kertoi Ite wikille palvelusta ja sen toiminnasta.

”Scoopify tarjoaa uuden tavan löytää ja kilpailuttaa eri tarpeisiin oikea sisällöntuottaja.”

“Scoopify tarjoaa uuden tavan löytää ja kilpailuttaa eri tarpeisiin oikea sisällöntuottaja, on kyse sitten paikallisesta uutisartikkelista, asiakaslehden toimialakatsauksesta, hakukoneoptimointiin tarvittavasta tuotesisällöstä tai jostain ihan muusta. Scoopify-järjestelmä tarjoaa myös teknisiä oivalluksia itse julkaisujen tuottamiseen ja julkaisuun, mutta pääasia on itse sisällöissä”, kertoo Lehmusvaara.

Ketkä voivat tarjota palveluitaan Scoopifyn välityksellä?

“Sisällöntuottajaksi pääsee mukaan periaatteessa kuka tahansa laadukkaaseen sisällöntuotantoon kykenevä henkilö. Hyväksyntäprosessimme takaa palvelun laadukkuuden”, kertoo Lehmusvaara.

Todennäköisesti Scoopify siis tähtää erityisesti freelancer-toimittajien ja pienten markkinointitoimistojen myyntikanavaksi. Ehkäpä toimiva alusta voisi tuoda alalle myös uusia laadukkaaseen tekstituotantoon kykeneviä osaajia, joilla rahkeet eivät riitä yritystoiminnan yleensä vaatimaan myyntityöhön.

Miksi mediakentällä tarvitaan Scoopifyn kaltaista toimijaa?

“Valtaosalla eri toimialoista työnantajat pyrkivät tehostamaan toimintaansa ja vastaavasti monet työntekijät kaipaavat entistä vapaampaa ja oman osaamisen parhaiten hyödyntävää tapaa työnsä tekemiseen”, Lehmusvaara toteaa.

Lehmusvaaran mukaan sama ilmiö pätee erityisen hyvin mediakenttään ja laajemmin kaikenlaisen sisällön julkaisuun. Omien ja käytössä olevien kumppaneiden resurssien optimaalinen hyödyntäminen on haastavaa ja toisaalta mielenkiintoista lisätyötä kaipaavia osaavia sisällöntuottajia on paljon.

Mielenkiintoista lisätyötä kaipaavia osaavia sisällöntuottajia on paljon.

Toimitusjohtaja toivottaa tervetulleiksi Scoopifyn käyttäjiksi kaikki tahot joilla on haasteita puhutella kohderyhmiään tarpeeksi tiiviisti ja laadukkaasti, on syy sitten omien tai kumppanien resurssien laadusta tai saatavuudesta, kustannuksista, osaamisesta, viitsimisestä tai jostain muusta, sekä vastaavasti kaikki joille laadukkaan sisällön tuottaminen on intohimo ja jo valmiiksi tunnistettu mahdollisuus ansaintaan.

Scoopifyn verkkosivut